Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Silver alert: Οι μαθητευόμενοι μάγοι της εκπαίδευσης εξαφανίζουν τμήματα μαθητών!

ΠΑΣΟΚ: Silver alert: Οι μαθητευόμενοι μάγοι της εκπαίδευσης εξαφανίζουν τμήματα μαθητών!

«Ως άλλοι Μάικ Λαμάρ της εκπαίδευσης, καταργούν τμήματα» στα σχολεία, τονίζει το ΠΑΣΟΚ

Για «πρωτοφανή εκστρατεία τεχνητής μείωσης των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του αρμόδιου υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας του κόμματος, Στέφανου Παραστατίδη.

Όπως σημειώνει, «ήδη από τις 10 Ιουλίου 2024, από το βήμα της Βουλής και με αφορμή την ανακοίνωση των 10.000 νέων μόνιμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θέσαμε πρώτοι το ερώτημα στον υπουργό Παιδείας, αν το σχολικό έτος 2024- 2025 στις αίθουσες διδασκαλίας θα βρίσκονται συνολικά περισσότεροι ή λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

«Την επόμενη ημέρα (11 Ιουλίου 2024), με ανακοίνωσή μας επισημαίναμε ότι ‘εάν η αύξηση των μόνιμων διορισμών, συνοδευτεί από τεχνητή μείωση των κενών και άρα σε μείωση του αριθμού των αναπληρωτών μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αύξηση μονίμων, θα οδηγήσει σε λιγότερο διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για την επόμενη σχολική χρονιά’», προσθέτει, τονίζοντας πως «η απάντηση που δεν δόθηκε τότε στη Βουλή, δίνεται σήμερα».

«Πρωτοφανής εκστρατεία τεχνητής μείωσης των κενών στα σχολεία»

Ο Στέφανος Παραστατίδης υπογραμμίζει πως «σε μία πρωτοφανή για τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια εκστρατεία τεχνητής μείωσης των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση, με συνεχείς εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας ‘εντέλλονται’ οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους για τα εγκεκριμένα τμήματα, να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, να αγνοήσουν ακόμη και τις ρυθμίσεις του νόμου για την κατανομή των μαθητών με ειδικές ανάγκες».

«Στις εγκυκλίους μάλιστα του υπουργείου δεν λαμβάνεται καμία πρόβλεψη για τους ανεξεταστέους μαθητές ή για τις μετεγγραφές στις αρχές του διδακτικού έτους. Αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει έγκριση νέων τμημάτων και ότι εάν οι παραπάνω μαθητές δεν χωρέσουν στα καθ΄υπέρβαση τμήματα των 27 ή 28 ατόμων θα μετακινηθούν σε άλλο σχολείο!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει, δε, πως η ίδια εικόνα εμφανίζεται και «στις εγκρίσεις των ολιγομελών τμημάτων, ακόμα και για τις περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική μεταχείριση όπως τα τμήματα των κατευθύνσεων της Γ΄ Λυκείου».

«Ως άλλοι Μάικ Λαμάρ της εκπαίδευσης, καταργούν τμήματα»

«Κανείς από τους ‘υπεύθυνους’ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που θα έχει στη μαθησιακή και εκπαιδευτική διαδικασία, η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και η αναγκαστική μετακίνηση – σε κάποιες περιπτώσεις – σε άλλα σχολεία», τονίζει το αρμόδιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «μοναδική τους προτεραιότητα είναι, ως άλλοι Μάικ Λαμάρ της εκπαίδευσης, να καταργήσουν τμήματα προκειμένου να ‘χωρέσουν’ τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, στον περιορισμένο αριθμό των πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών. Οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί τροφοδοτήθηκαν από αυτές τις πιστώσεις».

Για να καταλήξει πως «η εκπαίδευση δεν ενισχύεται οικονομικά, αλλά τρέφεται από τις ίδιες της τις σάρκες. Το αποτέλεσμα, πέρα από την επιδείνωση των συνθηκών άσκησης του εκπαιδευτικού έργου, είναι να βρεθούν φέτος εκτός εκπαίδευσης χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απασχολήθηκαν ως αναπληρωτές τις προηγούμενες χρονιές. Το τίμημα λοιπόν των αλχημειών και των επικοινωνιακών τρικ του υπουργείου Παιδείας είναι βαρύ. Τίμημα που πληρώνουν οι ίδιοι μαθητές, οι γονείς τους και η εκπαίδευση στο σύνολό της».

Only in

Διάσημος Ισπανός σεφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη - «Τον τεμάχισε»

Ο Ισπανός σεφ από οικογένεια διάσημων ηθοποιών κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο του 2023

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024