«Συνεχίζοντας τις διακοπές του από την ελληνική πραγματικότητα όπου η ακρίβεια καλπάζει μαστίζοντας τα ελληνικά νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός βλέπει τις τιμές να πέφτουν την ώρα που η Eurostat τον διαψεύδει για τον Ιούλιο, με τον πληθωρισμό στη χώρα μας να είναι μισή μονάδα μεγαλύτερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης, προσθέτοντας πως ο Αύγουστος «για την κυβέρνηση φεύγει με ένα κρεσέντο παραπλάνησης των καταναλωτών και επικοινωνιακής διαχείρισης της μάστιγας της ακρίβειας».

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «πΠιστή στην αποτυχημένη επιδοματική τακτική των ‘καλαθιών’, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ντράπηκε να συνεχίσει το ‘καλάθι των σχολικών ειδών‘ για τους μαθητές».

«Υπενθυμίζουμε στον Θεοδωρικάκο το άδοξο τέλος που είχαν τα καλάθια των προκατόχων του»

Και υπογραμμίζει πως «είναι τόση η επιτυχία του από τα πρώτα στοιχεία, που οι Έλληνες γονείς με βασικό μισθό €830 πληρώνουν 46% ακριβότερα τα ίδια σχολικά είδη, από τους Γάλλους γονείς που έχουν βασικό μισθό €1.767».

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Θεοδωρικάκο το άδοξο τέλος που είχαν τα καλάθια των προκατόχων του. Ας πάψει, δε, να πολυδιαφημίζει την ελάχιστη μείωση στην τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό», αναφέρει ο κ. Νικητιάδης.

«Όσο η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την έλλειψη ανταγωνισμού στις αγορές και τη φοροαποφυγή που πραγματοποιούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις, τίποτα δε θα αλλάξει προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή», προειδοποιεί, σημειώνοντας: «Αναμένουμε την απάντηση του Πρωθυπουργού στην πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη θέσπιση της ενιαίας αρχής καταναλωτή και τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης».