Τον Παύλο Μαρινάκη συγχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απάντησε που έδωσε στη διάρκεια του briefing, όταν ρωτήθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό στη Ρόδο, όπου εκπαιδευτικός κοιμάται σε αυτοκίνητο επειδή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα υψηλά ενοίκια.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την απάντησή του ως προς το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με αφορμή τη ντροπιαστική είδηση που αφορά σε εκπαιδευτικό που αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του στη Ρόδο, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των ενοικίων», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Και τονίζει πως «αντί απάντησης, λοιπόν, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει λάβει… πολύ σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής, όπως αυτό της αύξησης του επιδόματος στέγασης των φοιτητών! Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πείσει για την επαρκή προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει του νέου σχολικού έτους, τη στιγμή που πληθαίνουν οι καταγγελίες από φορείς εκπαιδευτικών και γονιών από όλη τη χώρα που αφορούν συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και μονάδων, ενώ κάνουν λόγο ακόμα και για άσκηση πιέσεων σε γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο της γειτονιάς».

«Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης

«Είναι δεδομένο ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, και για την στήριξη των φοιτητών έχει αυξήσει όλα τα σχετικά επιδόματα των νέων γονέων και με τα επιδόματα σε χρηματικό ποσό για τους νέους γονείς αλλά και με τα στεγαστικά επιδόματα, την αύξηση του επιδόματος παιδιού. Δίδονται σχετικά βοηθήματα και σε δημοσίους υπαλλήλους, με βάση και τον αριθμό των παιδιών», απάντησε ο κ. Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε αν ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός των 800 ευρώ μπορεί να πληρώνει έως και 500 ευρώ ενοίκιο.

Και προσέθεσε ότι «υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συνεργασίας με δήμους, όπου δίδεται στέγη σε νεοδιόριστους, είτε υγειονομικούς είτε δασκάλους. Είναι μία περίπτωση που σίγουρα δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση, άσχημη εικόνα και νομίζω, ότι πρέπει να δοθεί μία λύση, ακόμα και μία τέτοια περίπτωση να είναι, που ενδεχομένως, όπως λέτε, να είναι και άλλες περιπτώσεις και γι’ αυτό συνεχώς λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, η στεγαστική κρίση.

»Έχει πάρα πολλές ερμηνείες και έχει και δύο όψεις. Θα έχουμε και σχετική αναφορά, προφανώς και του πρωθυπουργού στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. για το ζήτημα αυτό. Ο στόχος είναι, να ενισχύουμε όλο και περισσότερο τα εισοδήματα και βέβαια με στοχευμένες παρεμβάσεις κατά το δυνατόν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε περισσότερα ακίνητα, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε συγκράτηση και σε κάποιες περιπτώσεις ελπίζουμε και σε μείωση των τιμών των ενοικίων, που η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν ξεφύγει».