Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λειψυδρία: «6+1 μέτρα, όπως 1000 +1 νύχτες», λέει το ΠΑΣΟΚ

Λειψυδρία: «6+1 μέτρα, όπως 1000 +1 νύχτες», λέει το ΠΑΣΟΚ

«Περιμένουμε προτάσεις με συγκεκριμένα, κοστολογημένα έργα, χρονοδιάγραμμα και αναμενόμενα αποτελέσματα για την Αττική, αλλά και για το σύνολο της χώρας», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

«Ανακοινώθηκαν με στόμφο και αέρα επιτυχίας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη λειψυδρία», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, με κοινή  δήλωση των Μανώλη Χριστοδουλάκη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Περιβάλλοντος και Παναγιώτη Δημόπουλου, γραμματέα Τομέα Περιβάλλοντος του κόμματος, τονίζοντας πως «αν κάποιος παρατηρήσει τις προσεκτικά επιλεγμένες διατυπώσεις, τα μέτρα αυτά αποτελούν ανακοινώσεις γενικών αξόνων και όχι συγκεκριμένες δράσεις, δηλαδή έργα που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, έστω στο χρονοδιάγραμμα τετραετίας που τίθεται από τον υπουργό», Θεόδωρο Σκυλακάκη.

«Επίσης, ο υπουργός αναφέρει ότι το ‘κλειδί’ για τον σχεδιασμό της μελλοντικής ύδρευσης της Αττικής είναι τα ακριβή μοντέλα πρόβλεψης που υλοποιούνται, παρουσιάζοντας μια κρυμμένη δικαιολογία στην προτεινόμενη πρωτοβουλία», προσθέτουν τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τα κυβερνητικά μέτρα για τη λειψυδρία.

Και τονίζουν χαρακτηριστικά: «Ναι, χρειάζονται νέα, διαρκώς επικαιροποιούμενα και δυναμικά μοντέλα πρόβλεψης. Δεν έλειπαν όμως τα επιστημονικά και τεχνικά στοιχεία, ώστε να έχουν ήδη δράσει μέχρι τώρα και να προλάβουμε ή να μετριάσουμε τις επιπτώσεις. Δεν θα επιτρέψουμε η αντιμετώπιση της λειψυδρίας να είναι άλλη μια fast-track ανάθεση».

«Τα 6+1 μέτρα σας, φαντάζουν όμορφα όπως και οι 1000+1 νύχτες»

Όπως σημειώνουν: «Ναι στην άμεση αποζημίωση και αποκατάσταση πληγέντων και υποδομών. Όχι όμως στο όνομα της καταστροφής, να εμφανίζεται για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ως ο μοναδικός σωτήρας, που ξέρει καλά να διαχειρίζεται και να κατανέμει πόρους (βλ. και αντιμετώπιση πρόληψης – προστασίας δασών), γρήγορα, άμεσα, αλλά χωρίς τον απαραίτητο τεχνικό και επιστημονικό σχεδιασμό».

«Πόσα έργα είναι ώριμα σε βαθμό που μπορεί να προχωρήσουν διαγωνισμοί; Πόσες μελέτες είναι στο στάδιο ελέγχου και έγκρισης; Η καθυστέρηση υλοποίησης και ολοκλήρωσης μελετών και έργων, έχει δημιουργήσει επικαλύψεις, ή συνάδει με τα τρέχοντα δεδομένα; Μήπως ώριμες μελέτες για δημοπράτηση απαιτούν έλεγχο για επικαιροποίηση των πρωτογενών στοιχείων τους και όχι μόνο των τιμολογίων τους; Μήπως όλα θα γίνουν πάλι με το πρόσχημα του κατεπείγοντος;», ρωτά την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Κύριε υπουργέ, περιμένουμε προτάσεις με συγκεκριμένα, κοστολογημένα έργα, χρονοδιάγραμμα και αναμενόμενα αποτελέσματα για την Αττική, αλλά και για το σύνολο της χώρας, με διακριτούς προϋπολογισμούς και θεσμοθετημένη συμβολή των συναρμόδιων επιστημονικών και κρατικών φορέων. Γιατί, αλλιώς, τα 6+1 μέτρα σας, φαντάζουν όμορφα όπως και οι 1000+1 νύχτες! Μια ωραία ιστορία για το νου, αλλά πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Για τον σκοπό αυτό, καταθέσαμε σήμερα και σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό».

Only in

Διάσημος Ισπανός σεφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη - «Τον τεμάχισε»

Ο Ισπανός σεφ από οικογένεια διάσημων ηθοποιών κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο του 2023

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024