Σε πλήρη συμφωνία έχουν φτάσει ο Παναθηναϊκός και ο Ομέρ Γιούρτσεβεν, με τον Τούρκο σέντερ να ετοιμάζεται να ντυθεί στα «πράσινα».

Οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και ο 26χρονος άσος αναμένεται να αφήσει το ΝΒΑ και να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι».

Με την απόκτηση του 26χρονου παίκτη, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ολοκληρώνει τη front line της ομάδας ολοκληρώνοντας και το «παζλ» του πράσινου ρόστερ. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα έχει στη θέση των ψηλών τους Λεσόρ, Κώστα Αντετοκούνμπο, Μπαλτσερόφσκι και Γιούρτσεβεν.

Εκτός απρόοπτου τις επόμενες ώρες ο Γιούρστεβεν θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ώστε να ανακοινωθεί και στη συνέχεια να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας η οποία αναχωρεί την Παρασκευή (30/8) για την Κράνισκα Γκόρα της Σλοβενίας.

Το πρόγραμμα των φιλικών

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν το πλήρες πρόγραμμα της προετοιμασίας τους, το βασικό στάδιο της οποίας θα λάβει χώρα, όπως και πέρυσι, στη Σλοβενία, με την αποστολή της ομάδας να αναχωρεί την Παρασκευή (30/08) και να μένει εκεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτό το διάστημα, θα ακολουθήσουν αρκετά φιλικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, το πρόγραμμα των οποίων συμπεριλαμβάνεται επίσης στην ανακοίνωση του «τριφυλλιού».

Συνοπτικά το πρόγραμμα των φιλικών προετοιμασίας του Παναθηναϊκού:

6/9: Cedevita Olimpija – Παναθηναϊκός AKTOR (Cedevita Tournament)

7/9: Παναθηναϊκός AKTOR – Anadolu Efes ή Bayern Munich (Cedevita Tournament)

15/9: Παναθηναϊκός AKTOR – Bayern Munich (Τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»)

16/9: Παναθηναϊκός AKTOR – Maccabi Playtika Tel Aviv (Τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»)

20/9: Παναθηναϊκός AKTOR – Maccabi Playtika Tel Aviv

21/9: Παναθηναϊκός AKTOR – Partizan Mozzart Bet Belgrade (Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»)

24/9: Anadolu Efes – Παναθηναϊκός AKTOR

25/9: Galatasaray – Παναθηναϊκός AKTOR