Πλήρης ανατροπή δεδομένων όσον αφορά την τιμωρία του Φακούντο Πελίστρι, σχετικά με τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Κολομβία για το Copa America.

Συγκεκριμένα, αρχικά στον παίκτη του Παναθηναϊκού επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 δολαρίων και ποινή τριών αγωνιστικών, όπως και στους συμπαίκτες τους Ματίας Ολιβέρα, Ρόλαντ Αραούχο και Χοσέ Μαρία Χιμένες.

Ωστόσο, η ποινή του Πελίστρι άλλαξε και του επιβλήθηκε εν τέλει μόνο το πρόστιμο και όχι η ποινή αποκλεισμού για τρεις αγώνες.

Από εκεί και πέρα, οι Σεμπάστιαν Κάσερες, Ματίας Βίνια, Εμιλιάνο Μαρτίνες Τοράνζα, Μπράιν Ροντρίγκες και Σαντιάγο Μέλε τιμωρήθηκαν επίσης με τρεις αγωνιστικές αλλά 5.000 δολάρια.

Όσο για τον αρνητικό πρωταγωνιστή Ντάργκουιν Νούνιες, αυτός «έφαγε» πέντε  αγωνιστικές και 20.000 δολάρια, την ώρα που τέσσερις αγωνιστικές και 16.000 δολάρια επιβλήθηκαν στον Ροντρίγκο Μπετανκούρ.

Δούκας: «15 χρόνια ακούμε για Βοτανικό, τώρα θα προχωρήσει»

Τη βεβαιότητά του πως το έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα ολοκληρωθεί εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της πρώην διοίκησης Κώστα Μπακογιάννη για αυτό το θέμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Προχωράμε με πολύ μεγάλα έργα όπως ο Βοτανικός, όπου ήταν ένας σκουπιδότοπος και πάμε να κάνουμε μία πολύ μεγάλη ανάπλαση. Πηγαίνετε να δείτε πώς ήταν στην προηγούμενη διοίκηση (σ.σ. του Δήμου) ο Βοτανικός και πώς είναι τώρα και δείτε ακριβώς ποιοι λέγαν λόγια και ποιοι προχωράνε. Το είχαν κάνει σκουπιδότοπο και μάλιστα εκεί που έπρεπε να φτιαχτεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όταν εγώ ανέλαβα υπήρχε ένας λόφος δέκα μέτρα σκουπίδια.

Και γύρω-γύρω εκεί που έπρεπε να φτιαχτεί το γήπεδο, υπήρχαν 11 κτίρια που δεν είχαν καν γκρεμιστεί. Και η τάχα δεδομένη χρηματοδότηση, όχι απλά δεν ήταν δεδομένη, αλλά δεν είχε γίνει καν πρόσκληση από το υπουργείο. Η πρόσκληση έγινε τον Φεβρουάριο και η τελική έγκριση τον Ιούνιο. Το λέω αυτό γιατί 15 χρόνια τώρα ακούμε για τον Βοτανικό και τώρα θα προχωρήσει».