Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τετέ: «Όλοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου έδειξαν εμπιστοσύνη»

Τετέ: «Όλοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου έδειξαν εμπιστοσύνη»

Ο Τετέ, μίλησε στο Match Program της αναμέτρησης με τη Λανς (29/8, 22:00) και στάθηκε στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας στο πρόσωπό του.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Λανς απόψε (29/8,21:00) και να βρεθεί στη League Phase του Conference League.

Ο Τετέ, μίλησε στο Match Program της αναμέτρησης και αναφέρθηκε στις πρώτες του μέρες στην Αθήνα και τους «πράσινους» και το τι πρέπει να κάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο για να βρεθεί στη League Phase του Conference League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τετέ

Έχεις συμπληρώσει έναν μήνα στον Παναθηναϊκό. Πώς αισθάνεσαι στην ομάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Παναθηναϊκός με υποδέχθηκε πολύ θερμά. Αυτό με βοήθησε πολύ για να προσαρμοστώ γρήγορα. Οι συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω απ’ τον σύλλογο, μου έδειξαν εμπιστοσύνη απ’ την πρώτη στιγμή και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Αυτή την αυτοπεποίθηση τη μεταφέρω στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Έπεσες αμέσως στα… βαθιά καθώς το πρόγραμμα της ομάδας ήταν απαιτητικό και δύσκολο. Πώς είναι η προσαρμογή σου στη νέα πραγματικότητα;

«Θεωρώ ότι η προσαρμογή μου υπήρξε καλή και γρήγορη. Μπήκα άμεσα στο κλίμα της ομάδας. Υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία και με το προπονητικό τιμ και με τον προπονητή μας και με τους συμπαίκτες μου. Διαπιστώνω ότι είμαστε συμπαγείς και δεμένοι ως ομάδα. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο. Σίγουρα οι αγώνες ήταν απαιτητικοί και το πρόγραμμα αρκετά κουραστικό αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και στιγμές έντασης και πίεσης, που εμείς καλούμαστε να ξεπεράσουμε βγάζοντας στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό μας. Θεωρώ ότι το παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Ολλανδία μάς έδειξε τις δυνατότητες της ομάδας και οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο τις νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν».

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή αλλά και μια μεγάλη πρόκληση απέναντι στη Λανς. Έχοντας αντιμετωπίσει ήδη τη γαλλική ομάδα και ζώντας καθημερινά τα αποδυτήρια και τις προπονήσεις του Τριφυλλιού θεωρείς ότι είναι εφικτή η ανατροπή και η πρόκριση;

«Φυσικά είναι εφικτό να πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Μπορούμε! Δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τη ρεβάνς με τη Λανς. Το μυαλό μας και το σώμα μας δουλεύει για τη νίκη και την πρόκριση. Όλοι μαζί, ομάδα και φίλαθλοι, θα δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα για να πετύχουμε…».

Τι πρέπει να κάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα;

«Πρωτίστως, πρέπει να βρεθούμε σε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. Παράλληλα, πρέπει να έχουμε ψυχραιμία στις αποφάσεις μας ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν για να σκοράρουμε».

Ανέφερες προηγουμένως το παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Ολλανδία. Αποτελεί εκείνο το ματς έναν οδηγό για εσάς;

«Αναμφίβολα! Στην Ολλανδία κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως είναι ο Άγιαξ. Δείξαμε την ποιότητά μας και την προοπτική που έχει ο εφετινός Παναθηναϊκός. Ξέρουμε βέβαια ότι ο αγώνας της Πέμπτης θα είναι δύσκολος αλλά ο στόχος μας είναι η νίκη και η πρόκριση. Και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι γεμάτο καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα της ομάδας. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους;

«Θα ήθελα να ζητήσω απ’ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν διότι θα είναι ένας μεγάλος αγώνας. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, ο κόσμος να ξέρει ότι θα δώσω τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι όλη η ομάδα γενικά θα τα δώσει όλα -ό,τι έχει και δεν έχει- για την πρόκριση. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι…».

Το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα άρχισε με εντός έδρας ήττα απ’ τον Αστέρα, ενώ ακολούθησε και μία δύσκολη νίκη με γκολ στα τελευταία λεπτά απέναντι στον Λεβαδειακό. Τι θεωρείς ότι δεν λειτούργησε καλά σ’ αυτά τα παιχνίδια;

«Είμαστε μια νέα ομάδα, με καινούργιο προπονητή. Υπάρχουν νέα πρόσωπα και γίνεται μια νέα προσπάθεια για να δομηθεί ένα καινούργιο σύνολο. Άρα χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε και να βγάλουμε στο γήπεδο το πλάνο του προπονητή μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, προσαρμοζόμαστε καθημερινά σ’ αυτή τη νέα κατάσταση και προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που το παιχνίδι μας θα είναι καλό, αποδοτικό και θα φέρνει νίκες. Στόχος μας είναι το ωραίο ποδόσφαιρο και οι νίκες».

Ομολογουμένως έχεις πραγματοποιήσει ένα δυναμικό ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό. Γκολ με τον Άγιαξ, συμμετοχή στο νικητήριο γκολ με τον Λεβαδειακό και γενικώς σημαντική συνεισφορά στην ομάδα. Νιώθεις ότι έχεις να προσφέρεις πολλά περισσότερα;

«Σίγουρα ναι! Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου, είτε με γκολ, είτε με συμμετοχή σε γκολ. Πάντοτε θέλω να βελτιώνομαι και προσπαθώ για το καλύτερο. Ξέρω ότι ακόμα δεν έχω φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο της απόδοσής μου, αλλά προσπαθώ πολύ για να μπορέσω να βρεθώ εκεί. Θα το ξαναπώ, είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που με έχει υποδεχτεί η ομάδα. Αυτό μου δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για να βγάζω μέσα στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό μου».

Είσαι αισιόδοξος για την πορεία του Παναθηναϊκού; Νιώθεις ότι υπάρχει προοπτική για τη δημιουργία μιας καλής ομάδας;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό! Η ομάδα μας έχει μεγάλη προοπτική και οι στόχοι μας είναι επίσης μεγάλοι. Κι αυτούς τους στόχους θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και στην προοπτική που έχει!».

Τι σε ώθησε να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

«Το πιο βασικό ήταν το πρότζεκτ που μου παρουσίασε η διοίκηση. Μου άρεσε ο ρόλος που ήθελε η ομάδα να έχω σ’ αυτό το πρότζεκτ. Αισθάνθηκα σημαντικός και χρήσιμος σ’ αυτό που θέλει να χτίσει ο Παναθηναϊκός. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με γέμισαν με αυτοπεποίθηση. Και νομίζω ότι αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο γιατί θέλω να ανταποδώσω».

Πώς είναι οι πρώτες ημέρες στην Ελλάδα;

«Τι να πω! Είναι η πιο όμορφη χώρα που έχω βρεθεί! Είμαι ευτυχής εδώ! Είναι μία καταπληκτική χώρα με εξαιρετικούς και υπέροχους ανθρώπους με ωραία καρδιά».

Πώς είναι ο Τετέ έξω απ’ το γήπεδο; Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Μου αρέσει να περνάω τον χρόνο μου με την οικογένεια και τους φίλους μου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που βγαίνουν τα βράδια. Δεν είναι κομμάτι της ζωής μου αυτό. Γενικά είμαι πολύ ήρεμος ως άνθρωπος…».

Τι απολαμβάνεις όταν έχεις χρόνο;

«Ένα απ’ τα πράγματα που μου αρέσουν πολύ είναι το μπάρμπεκιου!».

Υπέγραψες τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό κάτι που δείχνει τη διάθεσή σου για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει τα επόμενα χρόνια με την ομάδα;

«Ο βασικός μου στόχος κι αυτό που με παρακινεί καθημερινά στην προπόνηση για να γίνομαι καλύτερος, είναι να γίνω πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα έχει 14 χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα κι αυτό για εμένα είναι ένας μεγάλος στόχος. Κι ακριβώς επειδή βρίσκομαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αυτό αποτελεί το κίνητρό μου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα με γκολ και ασίστ και θέλω να προσφέρω όλα όσα περιμένει από εμένα ο σύλλογος…».

Only in

Θεσσαλονίκη: 19χρονος κατήγγειλε πως τον βίασε 18χρονη Αμερικανίδα

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα έγιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Πανοράματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024