Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάζεται επειγόντως βοήθεια!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάζεται επειγόντως βοήθεια!

Τον τελευταίο αρκετά μεγάλο διάστημα, ο προσανατολισμός του Στέφανου, μόνο αγωνιστικός δεν είναι. Η πυξίδα του δεν… δείχνει το τένις, αλλά οτιδήποτε άλλο γύρω από αυτό.

O πρόωρος αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά από τον πρώτο γύρο του US Open, μπορεί για κάποιους να αποτέλεσε έκπληξη, αλλά για όσους παρακολουθούν την πορεία του 26χρονου τενίστα, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.

Ο Τσιτσιπάς δεν θυμίζει σε τίποτα τον τενίστα που γνωρίζαμε μέχρι και πριν από 1,5 χρόνο, γεγονός που αντιλήφθηκε και ο ίδιος, ξεσπώντας μετά την ήττα από τον Κοκκινάκη.

«Δεν είμαι τίποτα σε σύγκριση με τον παίκτη που ήμουν κάποτε. Θυμάμαι τον εαυτό μου πως έπαιζε όταν ήμουν νεότερος, έπαιζε με αδρεναλίνη στο γήπεδο, νιώθοντας ότι η ζωή μου εξαρτάται από τον αγώνα. Και αυτά τα πράγματα, νιώθω ότι έχουν ξεθωριάσει…», είπε ο Στέφανος με νόημα.

Και δεν μπορούσε να πει τίποτα διαφορετικό, μετά τον δεύτερο αποκλεισμό του στο πρώτο γύρο του US Open μέσα σε τρία χρόνια που τον αφήνει για πρώτη φορά μετά το 2018, εκτός ημιτελικών σε τουρνουά Grand Slam.

O Τσιτσιπάς δεν είναι καλά και φάνηκε ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο, κόντρα στον Κοκκινάκη που να θυμίσουμε είναι Νο 86 στον κόσμο και κάποια στιγμή είχε φτάσει ως το 65!

Ο Στέφανος έκανε 51 αβίαστα λάθη, απέναντι σε έναν επιρρεπή σε λάθη αντίπαλο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με πέντε λιγότερα! Αλλά δεν είναι μόνο το κορτ, καθώς και όσα συμβαίνουν εκτός από αυτό, συνηγορούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η πυξίδα δεν… δείχνει τένις

Τον τελευταίο αρκετά μεγάλο διάστημα, ο προσανατολισμός του Στέφανου, μόνο αγωνιστικός δεν είναι. Η πυξίδα του δεν… δείχνει το τένις, αλλά οτιδήποτε άλλο γύρω από αυτό.

Τη σχέση του με τη Μπαντόσα, τους τσακωμούς και τις επανενώσεις τους, τους μυθικούς καυγάδες με τον πατέρα του που οδήγησαν στην απόλυση του, αλλά και τα σχόλια της μητέρας του γι’ αυτόν και την Ισπανίδα σύντροφο του. Και όλα αυτά, πασπαλισμένα με άφθονη δόση ποσταρισμάτων στα Social Media, για θέματα παντελώς άσχετα με το άθλημα!

Από τον Φεβρουάριο του 2024, με εξαίρεση πέντε εβδομάδες, είναι εκτός δεκάδας της ATP, χωρίς να υπάρχει τάση επιστροφής, σε μία εποχή μάλιστα που εκτός των Τζόκοβιτς, Αλκαράθ και Σίνερ, οι υπόλοιποι κορυφαίοι τενίστες, ούτε τρομάζουν, ούτε έχουν να επιδείξουν κάποια αξιοσημείωτη σταθερότητα.

Η λαμπρή περίοδος από το Μάρτιο του 2021 μέχρι τον Αύγουστο του 2023 που ήταν σχεδόν συνέχεια μέσα στην πεντάδα των κορυφαίων αθλητών τένις του κόσμου, φαντάζει πολύ μακρινή.

Όλα συνηγορούν ότι ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών, έχει χάσει τη δίψα του για το τένις, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος μιλώντας στη Νέα Υόρκη.

Δείχνει μπουχτισμένος και στην πλειοψηφία των αγώνων του, εμφανίζεται ως ένας τενίστας που ήρθε να κάνει απλώς τη δουλειά του και να επιστρέψει γρήγορα σπίτι.

Ο εκνευρισμός του χτυπάει κόκκινο, όπως φανερώνουν και τα ξεσπάσματα στους αγώνες, είτε κατά των διαιτητών, είτε κατά του μπαμπά Απόστολου, ενώ δεν καθόλου τη σωστή ψυχολογία να κάνει το comeback, όταν στραβώσει ένα σετ.

Παρότι ο ίδιος δεν το παρουσίασε ως ενδεχόμενο, μία μικρή απουσία από τα κορτ, σίγουρα θα του κάνει καλό. Θα τον βοηθήσει πρωτίστως να αντιληφθεί τι θέλει και τι πρέπει να κάνει για να εκπληρώσει αυτό που τελικά θα επιλέξει.

Να φτιάξει ομάδα γύρω του

Επίσης ο Τσιτσιπάς πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε αυτό που αποφεύγει εδώ και καιρό, στη δημιουργία δηλαδή μιας ομάδας ειδικών γύρω του, που ο καθένας από τον τομέα του, θα συνδράμει ουσιαστικά, στο να ξαναβρεί το χαμένο του εαυτό.

Από επαγγελματία προπονητή με εμπειρία, ψυχολόγο, γυμναστή, μέχρι και εξπέρ στην επικοινωνία που θα διαχειριστεί αποτελεσματικά όλη την εικόνα του.

Ο κόσμος του επαγγελματικού τένις, ειδικά σε κορυφαίο επίπεδο, δεν χωρά ερασιτεχνισμούς και εμπειρικές λύσεις.

Και ο Στέφανος πρέπει να το καταλάβει αυτό, πριν είναι αργά! Εκτός αν τελικά, του αρκεί μία συμμετοχή στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2021, οι τίτλοι σε κάποια 1000άρια τουρνουά και το Νο3 στον κόσμο…

Only in

Καμπανάκι κινδύνου από γιατρό για τα τρία πρωϊνά που δεν πρέπει να τρως

Τα πρωϊνά που δεν πρέπει να τρώτε και γιατί. Γιατρός δίνει τις ανάλογες εξηγήσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024