Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκίνησαν χθες, διεξάγονται με «διαμάντια» δύναμης, θέλησης και πάθους για τον αθλητισμό και γενικότερα την ίδια τη ζωή. Η Τρέισι Όττο, αθλήτρια της τοξοβολίας με την Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ένα από αυτά.

Σύμφωνα με το MEGA, η 28χρονη, που είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, παράλυτη από τον θώρακα και κάτω, τυφλή από το ένα μάτι και όμως όλο ζωή, όλο χαρά και θετική ενέργεια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 ήταν ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος.

«Είναι γεμάτη δύναμη και αποφασιστικότητα, πολύ ισχυρή θέληση. Θα το αντέξει και αυτό και θα κάνει σπουδαία πράγματα»

Η ζωή της ήταν πολύ διαφορετική παλιά. Ετοιμαζόταν να μπει στην Ιατρική, ήταν αθλητικό μοντέλο, μόλις είχε γνωρίσει τον Ρικ. Τότε, μία νύχτα, δέχτηκαν επίθεση από τον κακοποιητή πρώην σύντροφό της.

Το φθινόπωρο του 2019, η Όττο και ο Ράισελ κοιμόντουσαν στο σπίτι της, όταν ο πρώην σύντροφός της εισέβαλε στο σπίτι με όπλο και μαχαίρι. Πυροβόλησε τον Ράισελ 8 φορές και τον μαχαίρωσε στην πλάτη, τρύπησε ο πνεύμονας του. Μετά πυροβόλησε την Όττο 5 φορές, την μία στο μάτι, την μαχαίρωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά χρησιμοποιώντας το όπλο του.

Δεν το έβαλε ποτέ κάτω

Η Τρέισι επέζησε σαν από θαύμα από την επίθεση. Όμως είχε παραλύσει από το λαιμό και κάτω, έχασε την όραση της από το ένα μάτι. Ήταν τόσο σμπαραλιασμένη που δεν μπορούσε ούτε να καταπιεί.

Ο πρώην σύντροφός της καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλακή. Δεν ήταν αυτό όμως που ήθελε η Τρέισι.

Ακολούθησε ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Πάλεψε και από το αναπηρικό καροτσάκι, ύψωσε το ανάστημα της στη ζωή. Και έγινε αθλήτρια. Τοξοβόλος. Στο πλευρό της πάντα ο Ρικ. Άγρυπνος φύλακας, συμπαραστάτης, σύντροφος και προπονητής.

«Η ψυχή μας είναι πιο δυνατή»

Κάνοντας της βαλίτσες της για το Παρίσι, με τον ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό της, καθώς χρησιμοποιεί το στόμα της για να εκτοξεύσει το τόξο, η Τρέισι δεν έχει στόχο μόνο μία διάκριση, ένα μετάλλιο. Αλλά να δώσει ελπίδα και δύναμη σε όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα τέτοιων επιθέσεων. Μας διέλυσαν σωματικά λέει, αλλά η ψυχή μας είναι πιο δυνατή.

«Είναι γεμάτη δύναμη και αποφασιστικότητα, πολύ ισχυρή θέληση. Θα το αντέξει και αυτό και θα κάνει σπουδαία πράγματα», είπε ο σύντροφός της.

«Άσχετα με τις συνθήκες είναι στο χέρι μας να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ότι και να μας έχει συμβεί», είπε η Όττο.

Η ζωή μου είναι γεμάτη χρώμα και αγάπη λέει η Τρέισι παρότι τίποτα δεν είναι εύκολο στην καθημερινότητα της. Αποδείχθηκε αδάμαστη, αρνήθηκε να υποκύψει στη βία ενός άντρα που θέλησε να της πάρει τα πάντα.

Αυτός αποφάσισε να είναι ο στόχος της, η ζωή.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται με «διαμάντια» δύναμης, θέλησης και πάθους

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν χθες με την συγκινητική τελετή έναρξης