Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν τις πολύνεκρες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από το Ισραήλ, είναι βαθιά ανησυχητικές», έγραψε ο Γκουτέρες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά την απώλεια ζωών, ανάμεσά τους και παιδιών, και καλώ για την άμεση διακοπή αυτών των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αυτό που αποκαλεί «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» το βράδυ της Τρίτης.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κοινές επιχειρήσεις των IDF και της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ στις πόλεις Τζενίν και Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε την Τετάρτη το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Διεθνής Αμνηστία: Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν κλιμάκωση των «παράνομων δολοφονιών» από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για κλιμάκωση των «παράνομων δολοφονιών» Παλαιστινίων από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Περιγράφοντας μια ήδη «τρομακτική αύξηση της θανατηφόρας βίας» κατά των Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες και ένοπλους εποίκους, η Διεθνής Αμνηστία τόνισε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση θα έχει ως αποτέλεσμα «περαιτέρω απώλειες ζωών Παλαιστινίων» καθώς και «αύξηση των αναγκαστικών εκτοπίσεων, καταστροφή κρίσιμων υποδομών και μέτρα συλλογικής τιμωρίας».

Δείτε την ανάρτηση στο Χ: