Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν χθες Τετάρτη άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στην πόλη Ρεκλινγκχάουζεν της δυτικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, ο 33χρονος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πατέρα του -τον οποίο φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι- και η μητέρα τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Όταν έφθασαν εκεί αστυνομικοί, ο 33χρονος φέρεται να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους και εκείνοι τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομική διεύθυνση του Ντόρτμουντ. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν, κατά την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν. Ο καθ’ ομολογίαν του δράστης, 26χρονος Σύρος που φέρεται να συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Προχθές Τρίτη, άνδρας οπλισμένος με μαχαίρια έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην πόλη Μερς, περίπου 45 χιλιόμετρα από τη Ζόλινγκεν.