Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Το Κρεμλίνο προειδοποιεί να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη η έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram

Ρωσία: Το Κρεμλίνο προειδοποιεί να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη η έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram

Η γαλλική δικαιοσύνη είχε εκδώσει από τον Μάρτιο εντάλματα έρευνας κατά του ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα κατά της μετατροπής σε «πολιτική δίωξη» της έρευνας που διεξάγεται από τις γαλλικές δικαστικές αρχές σε βάρος του επικεφαλής και διευθύνοντα συμβούλου της εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στη Γαλλία.

«Το σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη στη Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι κατηγορίες στον Πάβελ Ντούροφ

Στον Πάβελ Ντούροφ απαγγέλθηκαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ κατηγορίες από τη γαλλική δικαιοσύνη, η οποία του προσάπτει ότι δεν ενήργησε κατά της διάδοσης εγκληματικού περιεχομένου μέσω της πλατφόρμας την οποία διευθύνει και τον έθεσε υπό αυστηρό δικαστικό έλεγχο. Επίσης του απαγόρευσε την έξοδο από τη Γαλλία.

Ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, δυνάμει γαλλικού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του και στη συνέχεια τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση.

Αφέθηκε ελεύθερος

Χθες το βράδυ αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος αφού καταβάλει εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης του επιβλήθηκε να παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα στην αστυνομία και του απαγορεύτηκε να φύγει από τη Γαλλία.

Ο Ντούροφ μετέβη στο Παρίσι από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και θα περνούσε τουλάχιστον το Σάββατο το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου σχεδίαζε να δειπνήσει.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, η γαλλική δικαιοσύνη είχε εκδώσει από τον Μάρτιο εντάλματα έρευνας κατά του Πάβελ Ντούροφ, αλλά και του αδελφού του Νικολάι, μαζί με τον οποίο ίδρυσε το Telegram το 2013, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Διάσημος Ισπανός σεφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη - «Τον τεμάχισε»

Ο Ισπανός σεφ από οικογένεια διάσημων ηθοποιών κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο του 2023

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024