Την Πέμπτη 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η λαμπερή κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινία «Maria» με την Αντζελίνα Τζολί στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η 49χρονη ηθοποιός πόζαρε στο κόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2024, ενώ το κοινό της επεφύλασε θερμή υποδοχή με ασταμάτηρο χειροκρότημα,

Στη βιογραφική ταινία του Πάμπλο Λαρέν, η σταρ υποδύεται τη θρυλική τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας.

Η λαμπερή εμφάνιση της

Η Αντζελίνα Τζολί επέλεξε ένα στράπλες μπεζ φόρεμα Tamara Ralph με γούνα που κάλυπτε τα μανίκια και πρόσθεσε μια πινελιά χειμωνιάτικης λάμψης) και με φούστα όλο πτυχώσεις. Τα ξανθά μαλλιά της είχαν ένα κομψό hair look στο πλάι.

Το βραβείο της Αντζελίνας Τζολί

Το βραβείο που της δίδεται αυτή τη χρονιά στο Φεστιβάλ δημιουργήθηκε από την Anne-Marie Canning και αναγνωρίζει τα άτομα που συνδυάζουν τον κοινωνικό αντίκτυπο με την τέχνη του κινηματογράφου. Έχουν τιμηθεί στο παρελθόν με αυτό το βραβείο ο Πέδρο Αλμοδόβαρ (Pedro Almodóvar) και οι Μίρα Ναΐρ (Mira Nair) και Αλανίς Ομπομσαγουίν (Alanis Obomsawin).

«Το σημείο αναφοράς για μένα, για να ξέρω αν ήμουν αρκετά καλή, είναι οι θαυμαστές της Κάλλας και οι λάτρεις της όπερας, και ο φόβος μου θα ήταν να τους απογοητεύσω», δήλωσε η 49χρονη Αμερικανίδα σταρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη «Maria» που διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα.

Πέρασα σχεδόν επτά μήνες κάνοντας εξάσκηση

Η Αντζελίνα Τζολί είπε ευχαριστώντας τον Πάμπλο Λαρέν που την έκανε να τραγουδήσει «ξεκινώντας από ένα μικρό δωμάτιο και καταλήγοντας στη Σκάλα» στο Μιλάνο.

«Μου έδωσε χρόνο να προοδεύσω, αλλά φοβόμουν ότι δεν θα ανταποκρινόμουν», δήλωσε και παραδέχθηκε ότι δεν είναι ειδική στην όπερα.

Ήμουν πιο πανκ

«Ήμουν περισσότερο στην πανκ και μου άρεσαν όλα τα είδη μουσικής, αλλά μάλλον άκουγα περισσότερο τους The Clash» (βρετανικό πανκ συγκρότημα), είπε χαμογελώντας.

«Μου αρέσει ακόμα η ίδια μουσική που άκουγα όταν ήμουν νέα, εξακολουθώ να ακούω τους The Clash».