Οι τελευταίοι μήνες, αν όχι χρόνια, είναι δύσκολοι για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Το χάσμα ανάμεσα στους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι μοιάζει να μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός, ενώ οι δηλώσεις, οι αποκαλύψεις από ανθρώπους του Παλατιού, αλλά και τα μίντια δεν κάνει την κατάσταση πιο εύκολη.

Πρόσφατα, η πρώην βασιλική ανταποκρίτρια Τζέιν Μποντ, είχε δηλώσει πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας ούτε καν σκέφτεται τον αδερφό του Χάρι και πως «αν στεφόταν τώρα Βασιλιάς, μάλλον ο δούκας του Σάσεξ και η γυναίκα του δεν θα ήταν καλεσμένοι». Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και φωνή της ψυχραιμίας: σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Κέιτ Μίντλετον προσπαθεί να πείσει τον σύζυγό της να επικοινωνήσει με τον αδερφό του και να λύσουν τις διαφορές τους.

Μέχρι στιγμής, βέβαια, βήματα συμφιλίωσης δεν είχαν γίνει. Τουλάχιστον ως το απόγευμα της Τετάρτης, όπου Γουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν για πρώτη φορά φέτος στον ίδιο χώρο. Αυτό συνέβη στο πλαίσιο της κηδείας του  λόρδου Ρόμπερτ Φέλοους, συζύγου της θείας τους Τζέιν Σπένσερ.

Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι ο δούκας του Σάσεξ δεν θα ταξίδευε αρχικά στην Αγγλία για την κηδεία, επικαλούμενος ανησυχίες για την ασφάλειά του στη Βρετανία. Ωστόσο, τελευταία στιγμή, έκανε μια μυστική επίσκεψη-αστραπή από το Λος Άντζελες.

«Κανείς μας δεν ήξερε ότι θα βρίσκονταν και οι δύο εκεί» είπε ένας από τους καλεσμένους στην τελετή στο Νόρφολκ. Βέβαια, διάφορες πηγές, ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι κράτησαν αποστάσεις μεταξύ τους και σχεδόν δεν μίλησαν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους βασιλικούς ρεπόρτερ, αυτό το ταξίδι-αστραπή του δούκα του Σάσεξ είναι ένα καλό πρώτο σημάδι.

Κάποτε ο βρετανικός Τύπος τους αποκαλούσε «Fab Four»

Οι ΗΠΑ και οι αποκαλύψεις

Έως το 2020, οι Γουίλιαμ, Χάρι, Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ ήταν πολύ δεμένοι. Ή τουλάχιστον αυτό έδειχναν προς τα έξω, με τα μίντια της χώρας να τους αποκαλούν «Fab Four». Ωστόσο αυτή η εικόνα άλλαξε το 2020, όταν ο πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν αποφάσισαν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.

Οι συνεχόμενες συνεντεύξεις τους στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, αλλά και η αυτοβιογραφία του δούκα του Σάσεξ με τίτλο «Spare», όπου αποκάλυπτε μυστικά μέσα στη βασιλική οικογένεια, αλλά και συμπεριφορές και διαμάχες ανάμεσα σε αυτόν και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, απομάκρυναν τα δύο αδέρφια.