Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται κατά τόπους από το μεσημέρι στη χώρα. Το μεγαλύτερο ύψος υετού έως το απόγευμα της Παρασκευής (30/08) καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας και είναι ίσο με 49 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τους σταθμούς του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι οκτώ σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού είναι: Καλέντζι Αχαϊας (49mm), Πατήσια Αθηνών (40mm), Τρίστενο Ιωαννίνων (39mm), Βριλήσσια (39mm), Γέρακας Αττικής (31mm), Μεταμόρφωση Αττικής (30mm), Βριλήσσια 2 (29mm), Μαρούσι Αττικής (29mm).

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική. Μεγάλες ποσότητες βροχής σε Πατήσια, Βριλήσσια, Γέρακα, Μεταμόρφωση και Μαρούσι

Οι κάμερες στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Πεντέλη κατέγραψαν την εξέλιξη των φαινόμενων πάνω από την Αττική. Στο βίντεο που ακολουθεί και εκτείνεται από τις 09:00 έως τις 18:00, παρουσιάζονται οι βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30/08.

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο οι μετεωρολόγοι αναμένουν από τις απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).