Δεκάδες φωτιές από κεραυνούς εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν πολλές περιοχές.

Ειδικότερα από τις 72 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα η 24 προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Πολλές ήταν οι εστίες που εκδηλώθηκαν και στην Αττική κατά τη διάρκεια της έντονης κεραυνικής  δραστηριότητας.

Στο Μαρκόπουλο

Μια από αυτές ήταν στο όρος Μερέντα στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής κατέγραψαν τη στιγμή που εκδηλώνεται η φωτιά σε δύσβατο σημείο στο βουνό λίγα δευτερόλεπτα μετά τον κεραυνό.

Μάλιστα παρά την έντονη βροχόπτωση η δύο εστίες που εκδηλώθηκαν συνέχιζαν να καίνε για αρκετή ώρα.

Φωτιά από κεραυνό εκδηλώθηκε και στον λόφο Σχιστού στο Κερατσίνι η οποία αρχικά φάνηκε να λαμβάνει διαστάσεις και χρειάστηκε να επιχειρήσουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μαζί με τις επίγειες δυνάμεις. Η φωτιά τελικά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από λίγη ώρα.

72 πυρκαγιές

Όπως αναφέρθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε 72 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές.

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 50 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 22.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 24 πυρκαγιές προκλήθηκαν λόγω κεραυνών.

Σε διάφορες περιοχές

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν ή και επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές όπως σε Πελοπόννησο, Σκύρο και σε πολλές εστίες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μίστρο Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.20 , πιθανόν λόγω κεραυνού, και δεν απειλούσε κάποιον οικισμό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ηςΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.