Με άγριες διαθέσεις έφτασε στην Αττική η κακοκαιρία, αφού σε ορισμένες περιοχές έριξε ακόμη και χαλάζι.

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Μαρούσι και ο Διόνυσος υπάρχει έντονη βροχόπτωση.

Παράλληλα, έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Ίλιον και στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.

Διακοπές ρεύματος

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει βλάβες σε τμήματα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Αττικής στη μέση τάση. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα αυτή τη στιγμή εντοπίζονται σε μία γραμμή μέσης τάσης του Παλαιού Φαλήρου και επηρεάζει τμήματα περιοχών σε Μοσχάτο και Τζιτζιφιές. Επίσης πρόβλημα με αποτέλεσμα τις διακοπές ηλεκτροδότησης καταγράφεται σε μία γραμμή μέσης τάσης στους Αγίους Αναργύρους. Οι εκτιμήσεις θέλουν η αποκατάσταση να ολοκληρώνεται σε μία ώρα

Στο κόκκινο η κίνηση

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί που ανεβαίνουν τη Λεωφόρου Κηφισού από το Φάληρο έως και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, αυξημένη ροή παρατηρείται και στους κεντρικούς άξονες της Αθήνας, όπως Αλεξάνδρας, Μεσογείων, άνοδος της Λ. Κηφισίας, Βασ. Σοφίας, Σταδίου και Φιλελλήνων.

Ίδιο είναι το σκηνικό και στην Εύβοια.

Σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία προβλέπει χαλάζι και κεραυνούς

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, οι μετεωρολόγοι αναμένουν από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Δείτε αναλυτικά:

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)
1. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)
1. Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Ίδια φαινόμενα και στην Εύβοια

Έντονα φαινόμενα σημειώνονται από το μεσημέρι και σε περιοχές της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, έντονη είναι η βροχόπτωση στην πόλη του Αλιβερίου.

Σύμφωνα με το evima, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτυπά» αυτή την ώρα περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοια