Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία: Συνοδός ασθενή χτύπησε εργαζόμενο του γενικού νοσοκομείου Φιλιατών

Καταγγελία: Συνοδός ασθενή χτύπησε εργαζόμενο του γενικού νοσοκομείου Φιλιατών

«Ακόμα ένα περιστατικό που αναδεικνύει τις δυσχερείς συνθήκες εργασίας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου Φιλιατών

Βιαιοπραγία σε βάρος εργαζομένου του γενικού νοσοκομείου Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, κατήγγειλε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων.

Η βιαιοπραγία σημειώθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, στις 14 Αυγούστου και επρόκειτο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «για ακόμα ένα περιστατικό που αναδεικνύει τις δυσχερείς συνθήκες εργασίας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, «οι εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι από απανωτές βάρδιες, με ελλιπές προσωπικό, οφειλόμενα ρεπό και άδειες και από την εντατικοποίηση της εργασίας τους».

«Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία»

Από την άλλη, προστίθεται στην ανακοίνωση, «λόγω της υποστελέχωσης, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της υγείας, οι συνοδοί καλούνται να αναλαμβάνουν την πλήρη φροντίδα των ασθενών τους (υγιεινή, σίτιση, φύλαξη κτλ)».

Από τους εργαζόμενους σημειώνεται επίσης πως «η όλη αυτή κατάσταση οδηγεί τους εργαζόμενους – ασθενείς – συνοδούς σε εκνευρισμό και διαμάχες μεταξύ τους». Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Φιλιατών «στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου».

Είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

Άγριος ξυλοδαρμός εις βάρος γιατρού στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα. Όπως είχε καταγγελθεί, το περιστατικό συνέβη εντός του χώρου του νοσοκομείου, με θύμα τον διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής και δράστη συνοδό ασθενούς.

Tο περιστατικό συνέβη όταν ο συνοδός του ασθενή, μετά από παρατήρηση που έκανε ο ιατρός, λογομάχησε μαζί του και ακολούθησε ο ξυλοδαρμός. Συγκεκριμένα ο συνοδός γρονθoκόπησε τον γιατρό στο στόμα, προκαλώντας του κακώσεις στα ούλα.

Το θύμα προσέφυγε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπου εξετάστηκε από ιατροδικαστή και έλαβε υπόμνημα με τα ευρήματα της εξέτασης, όπου ακολούθως κατέθεσε μήνυση.

Only in

Τα μηνύματα των Ευρωπαίων στην Τουρκία για το Κυπριακό – Οι απαιτήσεις του Φιντάν

Υπέρ της ευρωπαϊκής πορεία της Τουρκίας η Ελλάδα, αλλά με προϋποθέσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024