Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λασίθι: Σύλληψη κτηνοτρόφου που άφηνε το κοπάδι του ελεύθερο προκαλώντας τρόμο στο χωριό

Λασίθι: Σύλληψη κτηνοτρόφου που άφηνε το κοπάδι του ελεύθερο προκαλώντας τρόμο στο χωριό

Το κοπάδι προκαλούσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και οι συγχωριανοί του αντέδρασαν - Η Αστυνομία επενέβη, έγιναν άλλες τέσσερις συλλήψεις, ενώ για αρκετή ώρα επικρατούσε χάος

Απηύδησαν οι συγχωριανοί ενός κτηνοτρόφου στο Λασίθι, στην Κρήτη, ο οποίος άφηνε το κοπάδι του ελεύθερο με αποτέλεσμα τα ζώα να προκαλούν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, και… αντεπιτέθηκαν προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, η κατάσταση φαινόταν να ξεφεύγει, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ ζητήθηκαν ενισχύσεις και από το Ηράκλειο ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Συνολικά έγιναν πέντε συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου του εν λόγω κτηνοτρόφου.

Για αρκετή ώρα επικρατούσε χάος, καθώς έπρεπε να απομακρυνθούν τα ζώα από τις περιουσίες και να ελεγχθεί εάν ο κτηνοτρόφος διατηρούσε τα ζώα νόμιμα.

Ο κτηνοτρόφος αδιαφορούσε για τις εκκλήσεις των κατοίκων να ελέγξει το κοπάδι του μέχρι που… άναψαν τα αίματα

Οι αντιδράσεις του κτηνοτρόφου – ο οποίος έως τώρα φαίνεται να αγνοούσε επιδεικτικά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των κατοίκων – ήταν έντονες.

Τελικά, χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών των δύο ομάδων της ΤΑΕ Λασιθίου, η κατάσταση ηρέμησε και κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον κτηνοτρόφο.

Κατασχέσεις διακοσίων αιγοπροβάτων

Το «πολεμικό» σκηνικό εξελίχθηκε από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα στο χωριό Καλαμαύκα, αναφέρει το radiolasithi.gr, με αφορμή πολύ έντονα παράπονα κατοίκων για ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα.

Αυτό αρχικά κινητοποίησε τη δημοτική αρχή της Ιεράπετρας, στη συνέχεια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τελικά έληξε με κατασχέσεις περίπου διακοσίων αιγοπροβάτων, πέραν των πέντε συλλήψεων τόσο από την πλευρά του κτηνοτρόφου αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη ο κτηνοτρόφος της περιοχής, μέλος της οικογένειάς του που προσπάθησε να τον υπερασπιστεί μετά τη σύλληψή του και τρεις κάτοικοι της Καλαμαύκας μετά από χειροδικίες.

Ομάδα κατοίκων της περιοχής, πάντως, κατάφερε να απομονώσει 200 ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα, κάποια με σήμανση και άλλα χωρίς. Την ίδια ώρα, ο κτηνοτρόφος και μέλη της οικογένειάς του κατήγγειλαν πως οι κάτοικοι πήραν τα αιγοπρόβατα μέσα από το δικό του χώρο.

Και οι πέντε συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή Λασιθίου.

Only in

Σήμερα το απόγευμα ανταλλάσσουν όρκους αγάπης ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ ΜακΜπεθ

Μετά τους όρκους, θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στον Βοτανικό Κήπο με πιάτα από ντόπια προϊόντα - Το γαμήλιο γλέντι θα συνεχιστεί στην ωραιότερη βίλα των Χανίων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024