Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Μυλοποτάμου – Σε επικίνδυνα επίπεδα οι πιέσεις στο υδρευτικό σύστημα

Σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Μυλοποτάμου – Σε επικίνδυνα επίπεδα οι πιέσεις στο υδρευτικό σύστημα

Κραυγή αγωνίας από τον δήμο Μυλοποτάμου - Η δημοτική αρχή αποφάσισε να υποβάλει αίτημα για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας

Αντιμέτωπος με σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, βρίσκεται ο δήμος Μυλοποτάμου, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Η μειωμένη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της στάθμης των υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, γεγονός που οδηγεί σε περιορισμένη απόδοση των γεωτρήσεων και άλλων πηγών ύδρευσης της περιοχής.

«Ενίσχυση των μέτρων προστασίας των υδάτινων πόρων, ικανοποίηση αιτημάτων χρηματοδότησης για έργα υδροδότησης»

Οι πιέσεις, στο μεταξύ, στο υδρευτικό σύστημα έχουν πλέον φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και συνεχώς αυξάνονται, ενώ οι ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης παραμένουν υψηλές, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Αίτημα του Δήμου Μυλοποτάμου για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας

Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων, ο Δήμος Μυλοποτάμου αποφάσισε να υποβάλει αίτημα για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση και ενίσχυση των αρμόδιων αρχών και φορέων.

Το αίτημα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως: «Ενίσχυση των μέτρων προστασίας των υδάτινων πόρων, ικανοποίηση αιτημάτων χρηματοδότησης για έργα υδροδότησης, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης που εμφανίζουν συχνές διαρροές, ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και επισκευή, καθώς και συντήρηση των υφιστάμενων γεωτρήσεων για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους, ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και προώθηση πρόσθετων μέτρων και έργων προστασίας των υδάτινων πόρων».

Με τις ενέργειες, η δημοτική αρχή, στοχεύει στη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής νερού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιοχής, καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης λειψυδρίας που αντιμετωπίζει.

Η λειψυδρία πλήττει ολοένα και περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας

Only in

Η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης» – Το μήνυμα Ερντογάν για την νίκη επί των «δυνάμεων κατοχής»

Η 30η Αυγούστου, Ημέρα της Νίκης για την Τουρκία, θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη επί των ελληνικών δυνάμεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024