Δεκάδες είναι τα μαγαζιά εστίασης που έβαλαν λουκέτο στις παραλιακές περιοχές του Πηλίου, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας από τα νεκρά ψάρια στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί ποσότητες νεκρών ψαριών που ξεπερνούν τους 160 τόνους, καθώς συνεχίζεται εντατικά ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου του Βόλου.

Δεκάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο

Το μπαράζ… λουκέτων εξαιτίας των νεκρών ψαριών στις περιοχές του Αναύρου και του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου λειτουργούν οι περισσότερες καλοκαιρινές επιχειρήσεις εστίασης, ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες και χθες Πέμπτη, κορυφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τον taxydromo Μαγνησίας.

Περιοχές γύρω από τις καλοκαιρινές επιχειρήσεις που μέχρι πρότινος «βούλιαζαν» από κόσμο, ξαφνικά ερήμωσαν…

Ιδιοκτήτες καλοκαιρινών καταστημάτων βλέποντας τις επιχειρήσεις τους άδειες, αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους μέχρι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια, τα οποία παρά τις προσπάθειες απομάκρυνσής τους από θάλασσα και ακτές, «επιστρέφουν» ξανά και ξανά.

«Ποιος θα καθίσει για φαγητό όταν υπάρχει αυτή η δυσοσμία;»

Δεν είναι μόνο το αποκρουστικό θέαμα, αλλά και η αφόρητη δυσοσμία που «διώχνουν» τους πελάτες των καλοκαιρινών επιχειρήσεων εστίασης.

«Ο κόσμος έρχεται και κάνει μεταβολή και φεύγει. Ποιος θα καθίσει να πιει ποτό ή πολύ περισσότερο για να φαγητό όταν υπάρχει αυτή η δυσοσμία;» λένε αγανακτισμένοι επαγγελματίες,  εναντίον των φορέων που έχουν επιδοθεί σε «πόλεμο» δηλώσεων για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που «δεν έχουν».

«Τόσες μέρες βλέπουμε τις καρέκλες άδειες και κανείς δεν κάνει κάτι ουσιαστικό. Δεν χάνουμε μόνο εμείς τζίρους. Οι εργαζόμενοί μας χάνουν μεροκάματα και η σεζόν τερματίζεται για μία ακόμη χρονιά ξαφνικά, ενώ είχαμε μπροστά μας, τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη», λένε περιγράφοντας τις απώλειες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Και η παραλία του Βόλου υπολειτουργεί

«Κανείς δεν κάθεται έξω. Μόνο σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους κάθονται κάποιοι ελάχιστοι πελάτες κι όλοι μας λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας.

Για την ακρίβεια υπολειτουργούμε», λένε επαγγελματίες της παραλίας, που έχουν επιστρατεύσει ακόμη και αρώματα για τα φίλτρα των κλιματιστικών προκειμένου να καλυφθεί η δυσοσμία από τα νεκρά ψάρια.