Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Με χαστούκιζαν και με δάγκωναν» – Ο οδηγός ταξί για την επεισοδιακή κούρσα στην Αθήνα

«Με χαστούκιζαν και με δάγκωναν» – Ο οδηγός ταξί για την επεισοδιακή κούρσα στην Αθήνα

«Κρατούσα τη βαλίτσα του ενός για να μη φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία, ούτως ώστε να αναγκαστούν να με πληρώσουν» - Ο οδηγός ταξί περιέγραψε με πάσα λεπτομέρεια για την ασυνήθιστη κούρσα του

Επί της Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το πολεμικό μουσείο της Αθήνας, ένας οδηγός ταξί είχε μιαν ασυνήθιστη κούρσα, που είχε ως αποτέλεσμα να τον πολιορκούν τρεις τουρίστες.

Ο οδηγός ταξί μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega για το επεισόδιο. «Προσπαθούσα να κρατήσω τη βαλίτσα, μου έδωσε ένα χαστούκι αυτή η μία, άρχισαν να με δαγκώνουν, να προσπαθούν, γιατί κρατούσα τη βαλίτσα του ενός για να μη φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία, ούτως ώστε να αναγκαστούν να με πληρώσουν», είπε.

Όλα είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα, όταν ο επαγγελματίας οδηγός έλαβε κλήση, για να πάει στο ξενοδοχείο που έμεναν οι τουρίστες.

«Η κλήση ήταν για να πάνε στο αεροδρόμιο και δεν ήθελαν να πληρώσουν το ποσό που ορίζει ο νόμος και έκαναν όλη αυτή την ιστορία με σκοπό να δώσουν, ας πούμε, πολύ λιγότερο ποσό απ’ όσο έπρεπε».

Οι 3 τουρίστες ξεκινούν στο αεροδρόμιο και πολύ γρήγορα πιάνουν κουβέντα για την χρέωση.

«Εκείνη τη στιγμή έπρεπε, ας πούμε, το αεροδρόμιο να πληρωθεί στα 55 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος και ήθελαν να πληρωθούν 37. Και τους είπα ότι 37 δεν είναι ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ας πούμε, είναι 40. Αυτός είναι ο νόμος».

Ο οδηγός πιθανολογεί πως κάποιος είχε παραπλανήσει τους τουρίστες.

«Αυτός που κάλεσε για λογαριασμό τους, τους είπε ψέματα ότι η ταρίφα τη στιγμή εκείνη του είχε δώσει η Uber, λέει, ένα ποσό 29 με 37 ευρώ.

Κάπως έτσι έφθασαν στην βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο με τους τουρίστες να ανοίγουν τις πόρτες και το ταξί να έχει σταματήσει.

Ο οδηγός ζητάει το ποσό που είχε γράψει μέχρι εκείνη τη στιγμή το ταξίμετρο, αλλά οι τουρίστες είναι αποφασισμένοι να φύγουν.

Όπως λέει στο Live News, οι τουρίστες από τη στιγμή που κατέβηκαν δεν ήθελαν να πληρώσουν απολύτως τίποτα.

«Ο μετρητής μέχρι το σημείο που φτάσαμε, ήταν γύρω στη στάση του λεωφορείου για τον σταθμό του Ευαγγελισμού, είχε γράψει 8,90. Και δεν ήθελαν να πληρώσουν τα 8,90. Γιατί άνοιξαν τις πόρτες του ταξί και ήθελαν να φύγουν, δεν ήθελαν πια να συνεχίσουν».

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκείνης της νύχτας στα μέσα του μήνα και η ένταση συνεχιζόταν για ώρα.

«Αυτοί είδαν ότι εγώ δεν μασάω και δεν θέλω να τους πάω με το ποσό που είχαν στο μυαλό τους και τους λέω ‘εγώ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα καλέσω την αστυνομία, διότι δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί σας’».

Στο σημείο έφτασαν λίγο αργότερα και αστυνομικοί, που κατάφεραν να εντοπίσουν τους 3 τουρίστες. Ο οδηγός αποφάσισε, όπως λέει, να μην προχωρήσει σε μηνύσεις.

«Δεν έκανα μήνυση γιατί από τη στιγμή που ήρθε ο αστυνομικός και τους πήρε τα διαβατήρια για να κάνει ταυτοποίηση, αυτοί άρχισαν να μυξοκλαίνε και να παρακαλάνε τον αστυνομικό. ‘Α, και θα χάσουμε το αεροπλάνο, σας παρακαλούμε’ και ‘δώστε μας πίσω τα διαβατήρια’ και όλα αυτά…», είπε ο ταξιτζής.

Το επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε συζητήσεις και πολλές αντιδράσεις, με επαγγελματίες οδηγούς να επισημαίνουν πως όλα και συχνότερα έρχονται αντιμέτωποι με τουλάχιστον καχύποπτους τουρίστες που αμφιβάλλουν και πολλές φορές αρνούνται να πληρώσουν την αξία της διαδρομής τους.

Ο οδηγός ταξί, όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο βίντεο του Mega, φαίνεται να προσπαθεί να κρατήσει τις βαλίτσες των τουριστών, που ήθελαν να φύγουν, επειδή διαφώνησαν στη χρέωση για το αεροδρόμιο.

Όπως λέει βρέθηκε ξαφνικά να δέχεται χτυπήματα, επειδή οι δύο γυναίκες και ο ένας άντρας που είχε πάρει από ξενοδοχείο για το Ελευθέριος Βενιζέλος πίστευαν ότι στο τέλος θα πλήρωναν λιγότερα.

Τα χτυπήματα όπως θυμάται ήταν αλλεπάλληλα, με τον ίδιο να βρίσκεται διαρκώς σε θέση άμυνας, όπως λέει.

Only in

Με όπλα και σφαίρες κυκλοφορούσαν δύο Τούρκοι στην παραλιακή – Τι ερευνά η Αστυνομία

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 43 και 45 χρονών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024