Στην κυκλοφορία ρίχνουν το Barbie Phone η HMD σε συνεργασία με την Mattel. Πρόκειται για ένα flip phone (αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο) το οποίο είναι ουσιαστικά το Nokia 2660 Flip, αλλά διακοσμημένο τόσο εξωτερικά όσο και «εσωτερικά» με τη φιγούρα της εμβληματικής κούκλας.

Το τηλέφωνο διαθέτει μία αποσπώμενη μπαταρία 1.450mAh, ένα ροζ USB-C καλώδιο φόρτισης, ένα ροζ πανάκι καθαρισμού και μερικά ακόμα αξεσουάρ, όπως δύο back covers, ένα phone strap με χάντρες, στολίδια και αυτοκόλλητα.

Η διάθεση ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και το κόστος του είναι 120 €

Το τηλέφωνο είναι διαθέσιμο για αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Τετάρτη, με τιμή λιανικής πώλησης 99 λίρες Αγγλίας (περίπου 120 ευρώ). Το λανσάρισμα στις ΗΠΑ προγραμματίζεται «σύντομα», σύμφωνα με την HMD.

Ένα «εργαλείο» για να αποτοξινωθείτε από το smartphone σας

Σε αντίθεση με τα σημερινά «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο το τηλέφωνο της HMD, προϊόν συνεργασίας με τον κολοσσό της παιχνιδοβιομηχανίας που βρίσκεται πίσω από το franchise της Barbie δεν θα έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, άρα και στα social media.

Σύμφωνα με το cnbc, η εταιρεία επιδιώκει να επωφεληθεί από μια τάση των τελευταίων ετών μεταξύ κυρίως των καταναλωτών της γενιάς Z που αγκαλιάζουν τα λεγόμενα «χαζά τηλέφωνα», τα οποία στερούνται διαδικτύου και προσφέρουν μόνο βασικές λειτουργίες κειμένου, κλήσεων και κάμερας. Η HMD πλασάρει το τηλέφωνο ως ένα «εργαλείο» για να αποτοξινωθείτε από το smartphone σας.

Το τηλέφωνο έχει μία κύρια οθόνη 2.8 ιντσών και μία μπροστινή οθόνη 1.77 ιντσών. Εσωτερικά έχει το Unisoc T107 με 64ΜΒ RAM και 128MB αποθηκευτικού χώρου, ενώ δέχεται microSD έως 32GB. Η VGA κάμερα είναι στα 0.3MP, υπάρχει Bluetooth 5 συνδεσιμότητα, headphone jack και USB-C θύρα για φόρτιση και μεταφορά αρχείων.