Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τελείωσε από τώρα η συζήτηση για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου; – Αποθεώθηκε η Αντζελίνα Τζολί για την «Maria» στη Βενετία

Τελείωσε από τώρα η συζήτηση για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου; – Αποθεώθηκε η Αντζελίνα Τζολί για την «Maria» στη Βενετία

Επί 10 λεπτά το κοινό χειροκροτούσε την Αντζελίνα Τζολί για την ερμηνεία της ως Μαρία Κάλλας μετά την προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των super star του Χόλιγουντ που δεν έχουν να αποδείξουν σε κανέναν τίποτα, αλλά η συγκεκριμένη ταινία ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνη. Ένα στοίχημα, που όπως όλα δείχνουν το κέρδισε.

Η Αντζελίνα Τζολί γνώρισε την αποθέωση από το κοινό στο Φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο επί 10 λεπτά την χειροκροτούσε, μετά την προβολή της ταινίας «Maria». Μια αποθέωση που συγκίνησε την 49χρονη ηθοποιό, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Κατάλαβα τι θα πει ντίβα όταν άκουσα την Κάλλας να ερμηνεύει την Κάστα ντίβα» είπε η Τζολί, που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ της Βενετίας «μαγική, αέρινη, σαν διάφανη ιέρεια του πόνου», όπως έγραψαν οι κριτικοί.

«Ο φόβος μου ήταν να απογοητεύσω τους θαυμαστές της Κάλλας και τους λάτρεις της όπερας. Το σημείο αναφοράς για μένα, για να ξέρω αν ήμουν αρκετά καλή, είναι οι θαυμαστές της Κάλλας και οι λάτρεις της όπερας».

Με τον σκηνοθέτη της ταινίας «Maria», τον Πάμπλο Λαρέν.

Η Κάλλας θα της χαρίσει το δεύτερο Όσκαρ;

Την παρθενική προβολή της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Πάμπλο Λαρέν υποδέχθηκαν με αρκετό ενθουσιασμό οι κριτικοί, ωστόσο αυτή που έκλεψε όλες τις εντυπώσεις ήταν η ερμηνεία της Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας. Μια ερμηνεία που πολλοί θεωρούν ότι θα της δώσει το 2ο Όσκαρ της καριέρας της, με πολλά μέσα να γράφουν από τώρα ότι η κούρσα για το συγκεκριμένο βραβείο τελείωσε.

Η φωνή του αιώνα

Για τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας «Μαρία», η Τζολί έκανε 7 μήνες ορθοφωνία και τραγούδι. Προσπάθησε να μπει στο πετσί του ρόλου, της βαθιά πληγωμένης ντίβας μέσα από τα δικά της βασανιστικά βιώματα.

«Πέρασα σχεδόν επτά μήνες κάνοντας εξάσκηση. Το κοινό μας σημείο είναι η εξαιρετικά ήπια πλευρά της και το γεγονός ότι δεν είχε τη δυνατότητα να εκφράσει δημόσια αυτήν την ηπιότητα. Έχουμε κοινή αυτή την ευαλωτότητα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο» είπε η Αντζελίνα Τζολί.

Η… σπαζοκεφαλιά με τον Μπραντ Πιτ

Εκτός από την ταινία «Μαρία» στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας προβάλλεται και διαγωνίζεται και η νέα ταινία «Wolves» με τον Μπράντ Πιτ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Για τους διοργανωτές ήταν μία σπαζοκεφαλιά, πώς να καταφέρουν να μην συναντηθεί το πρώην ζευγάρι που βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια.

«Προσέξαμε ώστε να αποφύγουμε να συναντηθούν. Η Αντζελίνα ήρθε εδώ την Πέμπτη και φεύγει Παρασκευή πρωί», σχολίασε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Βενετίας. Και συμπλήρωσε: «Ο Μπραντ θα έρθει την Παρασκευή το βράδυ ή το Σάββατο για την προβολή της Κυριακής. Δεν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν».

Only in

Εντυπωσιακές εικόνες από τις μεσημεριανές καταιγίδες στην Αττική - Η εξέλιξη του φαινομένου σε ένα λεπτό

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από το μεσημέρι στην Αττικής με τις κάμερες στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Πεντέλη να καταγράφουν την εξέλιξη των φαινόμενων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024