Ποιότητα ζωής, (η): το σύνολο των παραγόντων που χαρίζουν ευημερία σε ένα άτομο, τόσο υλικά όσο και συναισθηματικά. Κι αν υπάρχει κάτι, το οποίο κυνηγάει ο άνθρωπος στην διάρκεια της ζωής του -και όσο μεγαλώνει- τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αυτή η ποιότητα ζωής. Ωστόσο σε έναν κόσμο που κινείται σε γρήγορους και αγχωτικούς ρυθμούς, αυτή η ευημερία μοιάζει τις περισσότερες φορές ως άπιαστο όνειρο. Εκτός, αν είσαι από εκείνους που έχουν αποφασίσει να μετακομίσουν στο  Ανν Άρμπορ των ΗΠΑ. Ποιο;

Το Ανν Άρμπορ είναι μια πόλη του Μίσιγκαν, η οποία στην τελευταία ετήσια έκθεση του U.S News κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής στις ΗΠΑ. Η έρευνα έλαβε υπόψη της διάφορους παράγοντες και δείκτες, όπως: εγκληματικότητα, ευημερία, ποιότητα εκπαίδευσης, υγειονομική περίθαλψη, ποιότητα του αέρα και μέσους χρόνους μετακίνησης. Το Ανν Άρμπορ, των περίπου 125.000 κατοίκων, πήρε την πρωτιά με βαθμολογία 7,7 στα 10.

Μόλις 200 χρόνια «ζωής»

Το Ανν Άρμπορ ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια, τον Μάιο του 1824, από τους Τζον Άλλεν και Ελισά Ράμσεϊ. Ωστόσο, τη φήμη του  ως κέντρο φιλελεύθερης πολιτικής, την κέρδισε τη δεκαετία του ’60. Εκεί, ο τότε υποψήφιος και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι θα αποκαλύψει την ιδέα του για τη δημιουργία του Ειρηνευτικού Σώματος. Ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πρόεδρος Λύντον Τζόνσον θα εκφωνήσει τον λόγο του για τη «Μεγάλη Κοινωνία».

Την τελευταία 15ετία το Ανν Άρμπορ βρίσκεται πάντα στις λίστες με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κάποιος στις ΗΠΑ.