Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: Η καλύτερη χώρα της Ευρώπης για ΛΟΑΤΚΙ+

Ολλανδία: Η καλύτερη χώρα της Ευρώπης για ΛΟΑΤΚΙ+

Μελετώντας από τα νομικά πλαίσια μέχρι τα εγκλήματα μίσους, ο οργανισμός William Russell ανακήρυξε την Ολλανδία ως την καλύτερη Ευρωπαϊκή χώρα για τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.

Τι κι αν βρισκόμαστε στο 2024; Τι κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίας; Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα, αυτό δεν ισχύει σε μεγάλο βαθμό και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα και αντιμετωπίζονται διαφορετικά εξαιτίας του φύλου, της καταγωγής και των σεξουαλικών προτιμήσεών τους.

Ανισότητες που τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας έχουν ζήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Θέλοντας να δημιουργήσει έναν «χάρτη ασφάλειας», ο οργανισμός William Russell κυκλοφόρησε τη λίστα με τις καλύτερες χώρες για ΛΟΑΤΚΙ+.

«Δυστυχώς, δεν αποδέχονται όλες οι χώρες τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας. Κι αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για ανθρώπους που αποφασίζουν να αλλάξουν χώρα» είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης. Ερευνόντας διάφορους παράγοντες, από την ασφάλεια και τα νομικά πλαίσια μέχρι τα ιατρικά δικαιώματα αλλά και τις LGBTQ+ εκδηλώσεις μέσα σε μια χρονιά, ο οργανισμός William Russell κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ολλανδία είναι η καλύτερη χώρα για ΛΟΑΤΚΙ+, με βαθμολογία 9,25 στα 10.

«Είναι μια χώρα όπου το 12% του πληθυσμού δηλώνει ανοιχτά μέλος της LGBTQ+ κοινότητας, ενώ τα εγκλήματα μίσους είναι περιορισμένα. Είναι η πρώτη χώρα που αποδέχθηκε το δικαίωμα στον γάμο και την τεκνοθεσία ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, ενώ τα μέλη της προστατεύονται από νόμους» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη λίστα του οργανισμού William Russell, την πρώτη 5αδα των καλύτερων ευρωπαϊκών χωρών για ΛΟΑΤΚΙ+ συμπληρώνουν οι: Ισπανία, Βέλγιο, Σουηδία και Γερμανία.

Only in

Η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης» – Το μήνυμα Ερντογάν για την νίκη επί των «δυνάμεων κατοχής»

Η 30η Αυγούστου, Ημέρα της Νίκης για την Τουρκία, θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη επί των ελληνικών δυνάμεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024