Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο σκυλάκος Έκτορας, η υιοθεσία και η περιπέτειά του στο αεροδρόμιο

Ο σκυλάκος Έκτορας, η υιοθεσία και η περιπέτειά του στο αεροδρόμιο

Οι Γερμανίδες τουρίστριες, ενώ είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείου προς το αεροπλάνο, τους… κόπηκαν τα πόδια. Τις ειδοποίησαν ότι ο Έκτορας είχε σπάσει το κλουβί του

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ο Έκτορας ήταν ένας αδέσποτος σκυλάκος, που βρήκε, όμως, την αμέριστη φροντίδα και στοργή στο καταφύγιο του κ. Τάκη Προεστάκη, στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Εκεί ζουν 450 σκύλοι, 90 γάτες, τρία κατσικάκια και τέσσερα προβατάκια, σε 110 στρέμματα.

Όπως αφηγείται ο κ. Προεστάκης, πριν από δύο μήνες επισκέφτηκαν το καταφύγιό του, μια μαμά με την κόρη της, που είχαν έρθει από τη Γερμανία.

Ήθελαν να υιοθετήσουν έναν σκύλο. Έδειξαν ιδιαίτερη αδυναμία στον Έκτορα, τον ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και τον ενημέρωσαν ότι θα επικοινωνούσαν μαζί του.

Πράγματι, πριν από δύο εβδομάδες επέστρεψαν στο καταφύγιο για να γνωριστούν καλύτερα με τον Έκτορα. Ερχόντουσαν επί μία εβδομάδα στο καταφύγιο και περνούσαν μαζί του ώρες. Τον έβγαζαν βόλτες και, όσο κυλούσαν οι ημέρες, τόσο τον… ερωτεύονταν, όπως και εκείνος.

Έτσι, αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν και να τον κάνουν μέλος της οικογένειάς τους.

Φτάνοντας στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου

«Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έφυγαν μαζί με τον Έκτορα, τον οποίο βάλαμε μέσα σε ειδικό κλουβάκι για την ασφάλειά του, προκειμένου να ταξιδέψει με το αεροπλάνο.

Έπειτα από κάποιες ώρες, επικοινωνούν μαζί μας και μας ανακοινώνουν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, γιατί οι υπάλληλοι του αεροδρομίου τούς είπαν ότι ο Έκτορας έχει σπάσει το κλουβί του. Αμέσως, παίρνουμε ένα δεύτερο κλουβί και διανύουμε 100 χιλιόμετρα για να τους το παραδώσουμε, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν», αφηγείται ο κ. Προεστάκης.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ισχυρίζονται ότι ο σκύλος έσπασε το κλουβί

Το σπασμένο κλουβί

Όλα αυτά συνέβησαν, ενώ οι Γερμανίδες είχαν περάσει τον έλεγχο, είχαν παραδώσει τον Έκτορα στους αρμόδιους υπαλλήλους του αεροδρομίου, και είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο προς το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τους υπάλληλους του αεροδρομίου, ο Έκτορας έσπασε το κλουβί του και έτρεχε στον διάδρομο φοβισμένος και τρομαγμένος.

Κατάφεραν να τον πιάσουν και να του φορέσουν ένα κίτρινο γιλέκο, για να μπορέσουν να τον κρατήσουν, ώσπου να έρθουν οι δικοί του.

Το κίτρινο γιλέκο το χρησιμοποίησαν επειδή οι αερογραμμές απαγορεύουν τα περιλαίμια/οδηγούς κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Φτάνοντας η οικογένεια στο σημείο και αντικρίζοντας το κλουβί, συνειδητοποιούν ότι η ιστορία των υπαλλήλων δεν ήταν πολύ… ακριβής.

«Το σημείο που είναι σπασμένο το κλουβί, είναι αδύνατον να το έχει σπάσει ο σκύλος. Φαίνεται ότι έχει πέσει και έχει σπάσει», ισχυρίζεται ο κ.Τάκης Προεστάκης

Είναι αυτονόητο, ότι έχασαν την πρωινή τους πτήση και έβγαλαν καινούργια εισιτήρια με τη βραδινή, για να μπορέσουν να επιστρέψουν και οι τρεις στην Γερμανία.

«Η καταστροφή του κλουβιού δεν μπορεί να έχει γίνει από σκύλο»

«Το σημείο που είναι σπασμένο το κλουβί, είναι αδύνατον να το έχει σπάσει ο σκύλος. Φαίνεται ότι έχει πέσει και έχει σπάσει. Ο Έκτορας έχει ταξιδέψει αεροπορικώς τρεις φορές Θεσσαλονίκη – Κρήτη, και όλα ήταν μια χαρά.

Ο Έκτορας σε κανονικές συνθήκες είναι πολύ ήρεμος και κοινωνικός με τους ανθρώπους, και δεν τον φοβίζει ένα νέο περιβάλλον. Άρα, το ότι έτρεχε φοβισμένος και τρομαγμένος, οφειλόταν στην πτώση και καταστροφή του κλουβιού μεταφοράς», υποστηρίζει ο κ. Προεστάκης.

Ο Έκτορας μέσα στο κλουβάκι του

Θερμή παράκληση του κ. Προεστάκη είναι, οι υπάλληλοι που μεταφέρουν ζωάκια να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί δεν είναι αντικείμενα, αλλά μέλη της οικογένειάς μας.

Only in

Τα μηνύματα των Ευρωπαίων στην Τουρκία για το Κυπριακό – Οι απαιτήσεις του Φιντάν

Υπέρ της ευρωπαϊκής πορεία της Τουρκίας η Ελλάδα, αλλά με προϋποθέσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024