Είναι μια από τις ηθοποιούς που μας έχει χαρίσει iconic σέξι στιγμές στον κινηματογράφο και κυρίως μας έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτή η φράση.

Ο λόγος για την Κάμερον Ντίαζ η οποία κλείνει επισήμως τα 52 της χρόνια σήμερα, όντας γεννημένη στις στις 30 Αυγούστου του 1972, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Μέσα σε αυτά τα 52 χρόνια η ίδια αναδείχθηκε δικαίως στην απόλυτη «bombshell του Χόλιγουντ», ενώ χάρισε μερικές από τις πιο iconic στιγμές στον κινηματογράφο. Κυρίως όμως, φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε μια γυναίκα πλήρως ικανοποιημένη με τον εαυτό, την εικόνα, αλλά και την ηλικία της. Η ηθοποιός έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στα χρόνια που περνούν από πάνω της αλλά και την γήρανση.

Ομολογουμένως έχει βρει αυτό που την κάνει να δείχνει και να νιώθει πραγματικά νέα, μένοντας μακριά από πλαστικές και παρεμβατικές επεμβάσεις, όπως έχει δηλώσει η ίδια και όπως αποδεικνύει το υπέροχο πρόσωπο της, ακριβώς όπως είναι. Σε μια βιομηχανία που διαρκώς προωθεί την τελειότητα και την άπιαστη αιώνια νεότητα, η ηθοποιός έχει στείλει τα δικά της μηνύματα προς όλες τις γυναίκες που βιώνουν την οποιαδήποτε κοινωνική πίεση, και αξίζει να τα θυμηθούμε με αφορμή τα σημερινά της γενέθλια.

«Γερνάω. Το ίδιο και το πρόσωπό μου. Δεν θέλω να μοιάζω όπως έμοιαζα στα 25 μου. Δεν έχει νόημα. Θέλω να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Θέλω να είμαι δυνατή. Θέλω να είμαι υγιής», έχει δηλώσει η ηθοποιός στο παρελθόν.

Και οι επιλογές της όμως, αποδεικνύουν πως η ηθοποιός δεν έχει αφήσει πουθενά την ηλικία της να σταθεί εμπόδιο στη ζωή της. Γάμος στα 42, μητρότητα στα 47 και στα 51, και νέο επαγγελματικό βήμα στα 48.

View this post on Instagram

A post shared by AVALINE (@avaline)

Πως περιποιείται την επιδερμίδα της η Κάμερον Ντίαζ

Η ομορφιά δεν είναι παράλληλη με την νεότητα, αλλά με την αυτοπεποίθηση και την αγάπη που δείχνει μια γυναίκα προς τον εαυτό της. H Κάμερον έχει αποκαλύψει πως ακολουθεί basic μυστικά ομορφιάς, όπως ένα πολύ καλό scrub προσώπου, το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και φέρνει λαμπερή όψη.

Μετά τον καθαρισμό και το scrub δεν παραλείπει ποτέ την ενυδάτωση, επιλέγοντας ένα έλαιο προσώπου το οποίο περιέχει ρετινόλη και φροντίζει να απλώνει καλά στο δέρμα της, στο λαιμό, αλλά και στο ντεκολτέ. Όσο για την πρωινή της ρουτίνα, φροντίζει να ξεπλένει το πρόσωπο της με παγωμένο νερό μόλις ξυπνήσει, αλλά δεν χρησιμοποιεί καθαριστικό για να αποφύγει την αφυδάτωση.

Μεταξύ άλλων λατρεύει να δοκιμάζει νέα προϊόντα, ενώ στα αγαπημένα της skincare tips βρίσκονται ένας ορός ρετινόλης, ένα λάδι προσώπου με αντιοξειδωτικά και φυσικά το καλό ντεμακιγιάζ το οποίο δεν παραλείπει ποτέ όσο κουρασμένη και αν είναι. Μιλώντας για την εμφάνιση της, η Κάμερον Ντίαζ έχει δηλώσει πως από τότε που αποσύρθηκε από τις κινηματογραφικές παραγωγές και τα φώτα της δημοσιότητας, νιώθει πολύ καλύτερα με τον εαυτό της, αλλά και το πως δείχνει.

Πλέον ασχολείται και με επιχειρηματικά πλάνα έχοντας λανσάρει το δικό της brand με κρασί, το οποίο απολαμβάνει ιδιαίτερα. Τέλος μέσα στο βιβλίο της με τίτλο «The Longevity Book», όπου μιλάει για wellness συνήθειες και πρακτικές μακροζωίας, αναφέρει πως καθημερινά γυμνάζεται με προπονήσεις είτε με βάρη, είτε ΗΙΤΤ, ή ακόμη και πιλάτες. Κυρίως όμως δείνει και έμφαση στην διατροφή της, δηλώνοντας πως αγαπημένο της πρωινό γεύμα είναι τα scrambled eggs, το toast με αβοκάντο ή για τις ημέρες που δεν πεινάει πολύ, ένα μήλο με βούτυρο αμυγδάλου. Άλλες φορές μπορεί να προτιμήσει overnight oats, ή λίγο κοτόπουλο.

* Πηγή: Grace