Στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας και ήδη οι περισσότεροι μαθητές προετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά.

Στην τελική ευθεία πριν από την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε το χρόνο που σας απομένει και να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για την επιστροφή στην νέα τους ρουτίνα.

Αν ακόμα δεν έχετε αγοράσει τα βασικά σχολικά είδη, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να προμηθευτείτε τις σχολικές τσάντες, κασετίνες, παγούρια και ό,τι άλλο χρειάζεται το παιδί σας για να είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονική.

Για να σας βοηθήσουμε κάναμε μια λίστα, με όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί αλλά και χρήσιμες συμβουλές για τις πρώτες μέρες στο σχολείο.

Βρείτε την κατάλληλη σχολική τσάντα

Είτε το παιδί σας πάει για πρώτη φορά σχολείο, είτε τελειώνει σίγουρα θα χρειαστεί μια σχολική τσάντα.

Εκεί θα βάζει τα βιβλία του και τα τετράδια του και όλα σχολικά είδη που μπορεί να χρειαστεί.

Η τσάντα είναι απαραίτητη για κάθε μαθητή γι αυτό είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια τσάντα καλής ποιότητας, με εργονομικό σχεδιασμό και ανθεκτικό υλικό.

Επειδή θα την χρησιμοποιεί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας για το σχολείο και πιθανότατα και για το φροντιστήριο, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια καλής ποιότητας τσάντα για να αντέχει σε τυχόν φθορές και στο βάρος.

Αφήστε το παιδί να επιλέξει τη τσάντα, το σχήμα ή το χρώμα που του αρέσει. Μπορεί επίσης να επιλέξει μια σχολική τσάντα με τον αγαπημένο του σούπερ ήρωα, που δεν θα «φεύγει» λεπτό από το πλάι του.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχει δύο λουριά ώστε όταν την φορά, το βάρος των βιβλίων να διανέμεται σωστά μεταξύ των δύο ώμων, χωρίς να επιβαρύνεται ο ένας.

Κασετίνα για τα μολύβια του

Και μαζί με τη τσάντα φυσικά θα πάει και η κασετίνα για τα μολύβια και τα στυλό του.

Οι επιλογές είναι πολλές. Βαρελάκι ή τετράγωνη. Με μια ή δύο θήκες. Με σχέδια ή χωρίς.

Η επιλογή είναι αποκλειστική των ίδιων των μαθητών.

Να θυμάστε μόνο ότι μέσα στην κασετίνα θα πρέπει να χωρέσουν μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι ζωγραφικής, αλλά και οι γόμες, ξύστρες και το διορθωτικό blanco του μαθητή.

Ώρα για φαγητό

Για τους μικρούς μαθητές των νηπιαγωγείων και του δημοτικού είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για το κολατσιό του: Φαγητοδοχείο, τσάντα φαγητού και παγούρι.

Το σωστό φαγητοδοχείο μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στη σχολική εμπειρία του παιδιού σου, βοηθώντας να διατηρούνται τα γεύματά του φρέσκα, νόστιμα και τακτοποιημένα.

Τα φαγητοδοχεία θερμός αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή, σε περίπτωση που ο παιδικός σταθμός ή το νηπιαγωγείο δε διαθέτουν φούρνο. Είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του φαγητού.

Τα πλαστικά φαγητοδοχεία αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για τη σχολική διατροφή.

Είναι ελαφριά, οικονομικά και προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, που ενθαρρύνουν τα παιδιά να φάνε με όρεξη το κολατσιό τους.

Και αφού επιλέξετε το κατάλληλο φαγητοδοχείο, θα πρέπει να επιλέξετε και την τσάντα μεταφοράς του.

Επιλέξτε μια τσάντα  κατασκευασμένη από ισοθερμικό υλικό ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία του φαγητού σταθερή, αποτρέποντας την ανταλλαγή θερμότητας με τον περιβάλλοντα αέρα.

Τέλος καλό θα είναι να διαθέτει λαβή και ιμάντα για ευκολότερη μεταφορά.

Το σχολικό παγούρι είναι η ιδανική επιλογή για την ενυδάτωση των παιδιών σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο για τις ώρες του σχολείου αλλά και για τις αθλητικές του δραστηριότητες.

Τα παγούρια διατηρούν τη θερμοκρασία των ροφημάτων για περισσότερες ώρες, καθιστώντας το κατάλληλο τόσο για ζεστά όσο και για κρύα ποτά.

Τα περισσότερα διαθέτουν καπάκι με ασφαλές κλείσιμο για να αποφεύγονται οι διαρροές, καθώς και εργονομική λαβή για εύκολη μεταφορά.

Ό,τι κι αν ψάχνετε σε σχολικές τσάντες ή σχολικά είδη θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr ανάμεσα σε πάνω από 200.000 επιλογές στις καλύτερες τιμές και θα τα παραλάβετε σε όλη την Ελλάδα, όπου και αν βρίσκεστε και με δωρεάν μεταφορικά!

Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής που σας εξυπηρετεί και διαλέξτε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ώστε να παραλάβετε όλες τις παραγγελίες σας σε μια μόνο παράδοση.