Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Over 50: Κάντε ένα μίνι eye lifting με το σωστό μακιγιάζ ματιών

Over 50: Κάντε ένα μίνι eye lifting με το σωστό μακιγιάζ ματιών

Tips που μεταμορφώνουν το βλέμμα σας.

Καθώς μεγαλώνουμε η επιδερμίδα χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητά της, λόγω της μείωσης της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα μάτια γίνονται μικρότερα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες σχηματίζονται στην λεπτή επιδερμίδα που τα περιβάλλει. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το «κλέψετε» αυτό και να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα με τη βοήθεια του κατάλληλου μακιγιάζ. Δοκιμάστε τα βήματα που προτείνουν οι makeup experts για νεανικό βλέμμα και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με το αποτέλεσμα!

#1 Δημιουργήστε ένα «φτερό» στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων

Πάρτε μια σκούρα καφέ σκιά ματιών κι ένα μικρό πινέλο ματιών με γωνία. Σχηματίστε μια αχνή γραμμή με τη σκιά στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων και φέρτε τη ελαφρώς προς τα πάνω και προς τα έξω, σαν να κάνετε eyeliner αλλά στην κάτω γραμμή αντί για την πάνω. Έπειτα, μπλεντάρετε προσεκτικά τη γραμμή με τον παράμεσο, φροντίζοντας να διατηρηθεί αυτή η ανοδική φορά, καθώς δε θέλουμε το χρώμα της σκιάς να κατέβει προς τα κάτω κι έτσι να «κατεβάσει» και το μάτι σας.

#2 Σχεδιάστε μια γραμμή στην πτυχή του ματιού

Με το ίδιο πινέλο, πηγαίνετε εκεί που είναι η πτυχή του ματιού σας και δημιουργήστε μια γραμμή ακριβώς πάνω από την πτυχή, δηλαδή κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού σας. Στη συνέχεια, σύρετε αυτήν τη γραμμή προς τα έξω και προς τα πάνω, έτσι ώστε η άκρη της να ευθυγραμμίζεται και με την άκρη του φρυδιού σας. Η γραμμή αυτή θα πρέπει να μοιάζει περίπου με τη γραμμή στις κάτω βλεφαρίδες που σχηματίσατε προηγουμένως. Πάλι με το δάχτυλό σας μπλεντάρετε τη γραμμή για ένα φυσικό αποτέλεσμα, αλλά προσέξτε να μην τη «σβήσετε» τελείως, καθώς θέλουμε να φαίνεται αχνά.

#3 Χαρίστε διάσταση στην εσωτερική γωνία του ματιού

Χρησιμοποιώντας το ίδιο πινέλο, ενώστε την αρχή της άνω γραμμής που σχηματίσατε στο προηγούμενο βήμα με την εσωτερική γωνία του ματιού σας. Έπειτα, πάρτε ένα fluffy πινέλο σκιών και μπλεντάρετε και πάλι τη γραμμή για να φαίνεται εξίσου αχνά.

#4 Εφαρμόστε μια κρεμώδη σκιά σε ζωηρό χρώμα

Πάρτε ένα κρεμώδες μολύβι ή κρεμώδη σκιά ματιών σε μια φωτεινή απόχρωση κι εφαρμόστε τη πάνω από την εξωτερική γωνία του ματιού, στην εσωτερική γωνία και στο κέντρο του κινητού βλεφάρου σας. Κι εδώ κάντε πολύ καλό blending για ένα ομοιόμορφο και φυσικό look. Αυτό το βήμα θα χαρίσει διάσταση στα μάτια και θα τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα.

#5 Ολοκληρώστε το μακιγιάζ των ματιών

Τελειοποιήστε το μακιγιάζ των ματιών σας με ένα eyeliner σε ανοιχτή καφέ απόχρωση, και βάλτε το όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων μπορείτε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε λίγες στρώσεις μάσκαρα και στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες.

* Πηγή: Vita

Only in

Διοικητικές κυρώσεις στον Ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της Μυρτούς

Η Μυρτώ βρέθηκε στριμωγμένη στο γκαράζ του πλοίου καθώς δεν υπήρξε πρόβλεψη για το γεγονός ότι ήταν ΑμεΑ - Ο Ύπαρχος ελέγχεται για απρεπή συμπεριφορά στη μητέρα της

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024