Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Hair Contouring: Η τεχνική που θα αναδείξει το σχήμα του προσώπου σας

Hair Contouring: Η τεχνική που θα αναδείξει το σχήμα του προσώπου σας

Μετά το contouring στο μακιγιάζ, ήρθε η ώρα να το κάνετε και... στα μαλλιά!

Το κούρεμα που επιλέγετε μπορεί να αλλάξει εντελώς το σχήμα του προσώπου σας. Για παράδειγμα, το φιλάρισμα θα «λειάνει» ένα πρόσωπο με γωνίες, ένα ίσιο bob ή lob haircut δίνει ένα εφέ έξτρα πλάτους στη γραμμή της γνάθου, ενώ τα διακριτικά curtain bangs κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο ευρύ ενώ τονίζουν τα ζυγωματικά. Το ίδιο, όμως, μπορεί να συμβεί και με το χρώμα των μαλλιών που επιλέγετε. Εάν σκέφτεστε να βάψετε τα μαλλιά σας, ίσως είναι μια καλή ιδέα να δοκιμάσετε το “hair contouring” στο επόμενο ραντεβού με τον κολορίστ σας, έναν άλλον τρόπο για να “σμιλέψετε” τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, αυτή τη φορά χωρίς τη βοήθεια του μακιγιάζ.

Τι είναι το «hair contouring»

Όπως ισχύει με το contouring στο πρόσωπο, έτσι και το «hair contouring» μπορεί να  να «διορθώσει» το σχήμα του προσώπου σας, να βελτιώσει δηλαδή οπτικά τα χαρακτηριστικά σας, με τη βοήθεια του ιδανικού για εσάς hair color αλλά και της κατάλληλης τεχνικής. Πιο συγκεκριμένα, οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες θα αναδείξουν συγκεκριμένα σημεία ενώ τα πιο σκούρα lowlights θα δώσουν βάθος, δημιουργώντας τελικά την ψευδαίσθηση ενός υπέροχα σμιλευμένου προσώπου.

Hair contouring ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Οι τεχνικές του hair contouring διαφέρουν από άτομο σε άτομο – σε αντίθεση με το contouring στο μακιγιάζ για το οποίο υπάρχουν γενικές οδηγίες. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία κολορίστ που εμπιστεύεστε, γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και είναι έμπειρος με τις διαφορετικές τεχνικές χρώματος.

Επειδή κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, το hair contouring δεν έχει αυστηρούς κανόνες παρά κάποια γενικά guidelines που αφορούν στα διαφορετικά σχήματα προσώπου:

Οβάλ: Για να σμιλέψετε και να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας, σκεφτείτε να κάνετε ανταύγειες που θα “αγκαλιάζουν” τα ζυγωματικά και τη γραμμή της κάτω γνάθου σας, για να τραβήξετε την προσοχή σε αυτές τις περιοχές.

Στρογγυλό: Τα στρογγυλά πρόσωπα δεν έχουν έντονες γωνίες. Για να προσθέσετε διάσταση, κάντε ανταύγειες ή επιλέξτε πιο ανοιχτές αποχρώσεις στα πάνω τμήματα των μαλλιών σας, καθώς έτσι το πρόσωπό σας θα δείχνει πιο οβάλ.

Καρδιά: Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς έχουν πιο στενό σαγόνι και πιο φαρδύ μέτωπο. Αυτό που θα επιδιώξει ο ειδικός είναι να δώσει έξτρα βάθος και πλάτος γύρω από τη γραμμή της κάτω γνάθου, συνήθως με διακριτικές ανταύγειες ή οι πιο σκούρες αποχρώσεις κοντά στο πηγούνι. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε αφέλειες στο πλάι ή φιλάρισμα, για να εξισορροπήσετε το μέτωπο και το πηγούνι, αν θέλετε να συνοδεύσετε το βάψιμο των μαλλιών σας και με ένα φρέσκο κούρεμα.

Τετράγωνο: Οι γωνίες αυτού του σχήματος προσώπου απαλύνονται με ανταύγειες ή πιο ανοιχτές αποχρώσεις γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και τους κροτάφους.

Διαμάντι: Το πρόσωπο-διαμάντι έχει γωνίες με πιο στενό μέτωπο και πηγούνι. Σκεφτείτε να κάνετε ανταύγειες ή να επιλέξετε πιο ανοιχτές αποχρώσεις στην περιοχή του μετώπου και του πηγουνιού, για να «απαλύνετε» τις γωνίες και να τραβήξετε την προσοχή στο κέντρο του προσώπου σας.

* Πηγή: Vita

Only in

Η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης» – Το μήνυμα Ερντογάν για την νίκη επί των «δυνάμεων κατοχής»

Η 30η Αυγούστου, Ημέρα της Νίκης για την Τουρκία, θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη επί των ελληνικών δυνάμεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024