Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Περπάτημα σε εσωτερικό χώρο: Μετράει ως άσκηση;

Περπάτημα σε εσωτερικό χώρο: Μετράει ως άσκηση;

Το περπάτημα χαρίζει χρόνια ζωής, όμως πόσο αποτελεσματικό είναι όταν γίνεται σε εσωτερικούς χώρους;

Πολλές φορές έχουμε απαριθμήσει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει το περπάτημα. Ακόμη και λίγα λεπτά κάθε μέρα είναι ικανά να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σε βάθος χρόνου. Αλλά δυστυχώς οι ζωές μας είναι πολυάσχολες και πολλοί από εμάς δεν βρίσκουμε το χρόνο να βγούμε έξω και να αθληθούμε. Για κάποιους πάλι, ο λόγος για να παραλείψουν το περπάτημα μπορεί να είναι διαφορετικός. Όπως και να έχει, από το να επαναπαυθούμε στην καθιστική ζωή, το περπάτημα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.

Αν και ένας εσωτερικός χώρος σε σύγκριση με έναν εξωτερικό, είναι πιο περιοριστικός καθιστώντας δύσκολη την επιτάχυνση και παρόλο που δεν μας προσφέρει βιταμίνη D, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για γερά οστά και μύες, αξίζει τον κόπο να μπει κανείς στη διαδικασία να το δοκιμάσει καθώς πέραν από μια βολική και προσιτή μορφή άσκησης, εξακολουθεί να παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Περπάτημα σε εσωτερικό χώρο: Τι κερδίζουμε

Καρδιαγγειακή υγεία

Το περπάτημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσουμε τον καρδιακό μας ρυθμό και να βελτιώσουμε την καρδιαγγειακή μας κατάσταση. Είτε χρησιμοποιούμε διάδρομο, είτε περπατάμε σε όλο το σπίτι, το γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Διαχείριση βάρους

Το περπάτημα, είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο, είναι μια δραστηριότητα καύσης θερμίδων που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Ενσωματώνοντας το τακτικό περπάτημα σε εσωτερικούς χώρους στη ρουτίνα μας, μπορούμε να αυξήσουμε την ενεργειακή μας δαπάνη και να υποστηρίξουμε τους στόχους μας για απώλεια βάρους ή συντήρηση.

Μυϊκή ενδυνάμωση

Αν και δεν είναι τόσο έντονο όσο η άρση βαρών, το περπάτημα εξακολουθεί να εμπλέκει τους μύες των ποδιών και μπορεί να ενισχύσει τις γάμπες, τους μηριαίους και τους τετρακέφαλους.

Ψυχική ευεξία

Το περπάτημα σε εσωτερικούς χώρους είναι ένας καλός τρόπος για να τονώσουμε τη διάθεσή μας και να μειώσουμε το άγχος. Η ρυθμική κίνηση και η ευκαιρία να καθαρίσουμε το μυαλό μας ωφελούν την ψυχική υγεία. Όπως κάθε μορφή άσκησης, το περπάτημα απελευθερώνει ενδορφίνες, τις «ορμόνες της ευτυχίας» , προάγοντας μια αίσθηση ευεξίας.

Ευκολία

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του περπατήματος σε εσωτερικούς χώρους είναι η ευκολία του. Μπορούμε να περπατήσουμε όποτε θέλουμε ανάλογα με το πρόγραμμά μας, ανεξάρτητα από τον καιρό ή τους χρονικούς περιορισμούς. Αυτή η προσβασιμότητα το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους έχουν, όπως είπαμε, έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής ή περιορισμένη πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: VITA

Only in

Διοικητικές κυρώσεις στον Ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της Μυρτούς

Η Μυρτώ βρέθηκε στριμωγμένη στο γκαράζ του πλοίου καθώς δεν υπήρξε πρόβλεψη για το γεγονός ότι ήταν ΑμεΑ - Ο Ύπαρχος ελέγχεται για απρεπή συμπεριφορά στη μητέρα της

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024