Για προσπάθειες εξαπάτησης των πολιτών κάνει λόγο ανακοίνωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά,  «επιτήδειοι παρουσιάζονται ως υπάλληλοι του Δήμου μας και επιχειρούν να εισβάλουν σε σπίτια κατοίκων ισχυριζόμενοι ότι κάνουν διανομή φρούτων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου αναφέρει: «Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το τμήμα ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, επιτήδειοι παρουσιάζονται ως υπάλληλοι του Δήμου μας και επιχειρούν να εισβάλουν σε σπίτια κατοίκων ισχυριζόμενοι ότι κάνουν διανομή φρούτων. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν λαμβάνει δράση καμία τέτοια πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και να ζητήσουμε από όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με την Αστυνομία και να μην δίνουν πρόσβαση στα άτομα αυτά στην οικία τους».

Τακτικές περιπολίες

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Ύστερα από συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν τακτικές περιπολίες, έλεγχοι και κοινές επιχειρήσεις αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε είδους παραβατικότητα.

Στο Πάρκο του Φλοίσβου, το Tae Kwo Do, την παραλία και σε άλλες περιοχές του Παλαιού Φαλήρου η αστυνόμευση για παράνομη κατάληψη δημοτικών χώρων, θέματα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος είναι συνεχής. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε περισσότερα από 600 άτομα και 100 οχήματα και έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 300 άτομα που προσπάθησαν να καταλάβουν κοινόχρηστους χώρους.

Η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες αγαθό του πολίτη και απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής. Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες και την συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις».