Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πεντακόσια ευρώ επίδομα σίτισης από τον Δήμο Κάσου στο ιατρικό προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου

Πεντακόσια ευρώ επίδομα σίτισης από τον Δήμο Κάσου στο ιατρικό προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου

Παροχή κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου παρέχει με απόφαση του ο Δήμος Κάσου.

Εκτός από την παροχή στέγης στους υπηρετούντες γιατρούς στο ΠΠΙ Κάσου πλέον θα καταβάλλεται  το μηνιαίο  ποσό  των 500 ευρώ ως επίδομα σίτισης, με την υπ΄ αριθ 48/ 2024 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που ενισχύει την παροχή κινήτρων προς τους γιατρούς που θα υπηρετήσουν στο ΠΠΙ Κάσου.

Ο Δήμαρχος της Η. Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος  αναφερόμενος στην  εν λόγω απόφαση τόνισε  ότι: «Από τον Οκτώβριο  του  2019  ήμασταν  ο πρώτος μικρός νησιωτικός Δήμος ο οποίος  θεσμοθέτησε και επικύρωσε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ  ένα ισχυρό επίδομα στέγασης και σίτισης στους γιατρούς ειδικότητας που αναλαμβάνουν υπηρεσία στο ΠΠΙ Κάσου.

Η παροχή επιπλέον κινήτρων στους επαγγελματίες υγείας  κρίνεται επιτακτική ανάγκη και προκύπτει αφενός από την έλλειψη προσωπικού και  αφετέρου από τις συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες του ΠΠΙ Κάσου. Οι παράγοντες αυτοί μαζί με τις διαδοχικές άκαρπες προκηρύξεις θέσεων γιατρού ειδικότητας λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος είναι εκείνα που δυσχεραίνουν σημαντικά, τη λειτουργία του.

Παροχή κινήτρων

Στο μέτρο λοιπόν των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την παροχή κινήτρων στους γιατρούς  που θα  στελεχώσουν τις δομές υγείας, ειδικά των μικρότερων ορεινών και των νησιωτικών περιοχών.

Στόχος μας είναι η στελέχωση του ιατρείου του νησιού μας με δυο αγροτικούς και έναν ειδικότητας όπως ακριβώς προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του χωρίς εκπτώσεις. Η  υγεία και η πρωτοβάθμια περίθαλψη  αποτελεί το ύψιστο αγαθό και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα  για τους κατοίκους των νησιών μας και αυτό επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις . Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την ομόφωνη απόφαση τους» .

 

Only in

Θα δούμε και καρχαρίες στον Βόλο; «Τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόσκληση για 'τσιμπούσι' θηρευτών»

Τόνοι από νεκρά ψάρια, ανησυχία για τη δημόσια υγεία, ευθύνες «μπαλάκι», ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή και «καμπανάκι» για τους κολυμβητές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024