Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στα όρια του ο Δήμος Θεσσαλονίκης λόγω της ανεξέλεγκτης απόθεσης ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους

Στα όρια του ο Δήμος Θεσσαλονίκης λόγω της ανεξέλεγκτης απόθεσης ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους

Με έκτακτα μέτρα και αυστηροποίηση κανονισμών επιχειρεί ο δήμος Θεσσαλονίκης να ανασχέσει την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων.

Στα όρια του ο Δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι βρίσκεται αναφορικά με την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων σε σημεία της πόλης. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μάλιστα η διαχείριση των ογκωδών αποτελεί κρίσιμο τομέα καθώς παρατηρείται η καθημερινή και ανεξέλεγκτη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων σε όλη την πόλη, στα πεζοδρόμια, στους δημόσιους χώρους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα και να δημιουργείται μια απαράδεκτη εικόνα.

Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά «το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2024 η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου έχει συγκεντρώσει 4.799 τόνους ογκώδη από 24.274 σημεία.

Εν τούτοις παρατηρείται το φαινόμενο της συνεχούς απόθεσης στους δημόσιους χώρους οικοδομικών υλικών, ειδών ανακαίνισης σε μεγάλες ποσότητες καθώς και οικιακού εξοπλισμού, χωρίς καμία συνεννόηση με την Υπηρεσία.

Η κατάσταση αυτή που προσβάλει την εικόνα της πόλης δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Τα αυστηρά μέτρα που λαβάνει η Δημοτική Αρχή

Με βάση τα ανωτέρω, η Διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει τα εξής:

  • Οι Επόπτες Γειτονιάς θα είναι επιφορτισμένοι και με τον έλεγχο του δημοσίου χώρου, ώστε να αποτρέπεται η αυθαίρετη ρίψη ογκωδών.
  • Ο Κανονισμός Καθαριότητας θα τροποποιηθεί και θα προβλεφθεί κλιμάκωση και αυστηροποίηση των προστίμων, καθώς παρατηρείται ένταση του φαινομένου
  • Η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει εντοπίσει τα σημεία που κατά κόρον γίνεται απόθεση ογκωδών και θα εγκαταστήσει Επόπτες για την κατόπτευση του χώρου και την επιβολή προστίμων στους αυθαιρετούντες. Ταυτόχρονα θα υπάρχει άμεση επαφή και συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
  • Η Διοίκηση θα ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την χορήγηση αποδεικτικού υλικού, από διατιθέμενες κάμερες για την εύρεση των αυθαιρετούντων.
  • Θα γίνει χρήση των δύο (2) Μη Επανδρωμένων drones του Δήμου, τα οποία θα συνδράμουν στην διαδικασία εντοπισμού και καταγραφής σημείων εναπόθεσης ογκωδών, ώστε να σπεύδει η Υπηρεσία Καθαριότητας στο σημείο το συντομότερο δυνατόν.
  • Οι Επόπτες Καθαριότητας και οι Επόπτες Γειτονιάς σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκονται στο πεδίο με εφόδια τον Κανονισμό καθαριότητας και τα διπλότυπα επιβολής προστίμων ώστε αξιοποιώντας και την αρωγή των ενεργών πολιτών, να καταπολεμηθεί αυτή η κατάσταση.

Only in

Τα μηνύματα των Ευρωπαίων στην Τουρκία για το Κυπριακό – Οι απαιτήσεις του Φιντάν

Υπέρ της ευρωπαϊκής πορεία της Τουρκίας η Ελλάδα, αλλά με προϋποθέσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024