Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στο ΕΣΥ – Αναγκαίος ένας σύγχρονος υγειονομικός χάρτης

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στο ΕΣΥ – Αναγκαίος ένας σύγχρονος υγειονομικός χάρτης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τη διοικήτρια και τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής και προσδιόρισε ως μείζονα προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους

Την ανάγκη «να αποτελέσει παρελθόν η πολιτική που έχει οδηγήσει στην παρακμή τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας προς όφελος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την περιοδεία του στην Κομοτηνή, όπου συναντήθηκε με τη διοικήτρια και τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου της πόλης.

«Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «εκατομμύρια πολίτες αγωνιούν γνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία υποβαθμίζονται, παρ’ όλες τις προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών».

«Από τη δική μας πλευρά», προσέθεσε», «έχουμε προτεραιότητα την αναγέννηση του ΕΣΥ, να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους ιατρούς και νοσηλευτές και επιτέλους να νομοθετήσουμε την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των υγειονομικών, που αγωνίστηκαν την περίοδο της πανδημίας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε την ανάγκη για ένα σύγχρονο υγειονομικό χάρτη και προσδιόρισε ως μείζονα προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτελέσει παρελθόν η πολιτική που έχει οδηγήσει στην παρακμή τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας προς όφελος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Φιλοδοξούμε να είμαστε κυβερνητική λύση – Χρειάζεται πολιτικό ήθος»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους πολιτικούς συσχετισμούς που καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ ήταν ξανά δεύτερο κόμμα πριν από μερικούς μήνες και για αρκετούς μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και ακόμη περισσότερα, αλλά είναι στο χέρι μας».

«Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε να είμαστε ένα κόμμα – αυτόνομος πόλος, ένα κόμμα που κέρδισε μεγάλους δήμους, ένα κόμμα με προοδευτικό πρόγραμμα, ένα κόμμα υπεύθυνο χωρίς λαϊκισμούς και διχαστικό λόγο. Ένα κόμμα ανανεωμένο», σημείωσε, τονίζοντας πως «φιλοδοξούμε να είμαστε κυβερνητική λύση. Διότι αυτό αναζητά ο ελληνικός λαός. Μια άλλη πολιτική».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να τα καταφέρουμε χρειάζεται ενότητα, σεβασμός στον κοινό αγώνα, κόπος και πολιτικό ήθος. Και υπογραμμίζω το τελευταίο. Έχει ανάγκη ο λαός μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά ένα σύγχρονο πολιτικό ήθος. Διότι παντού συναντώ απελπισία και απογοήτευση από την εκτεταμένη διαφθορά, η οποία χαρακτηρίζει και τη σημερινή κυβέρνηση», όπως είπε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη.

Only in

Θα δούμε και καρχαρίες στον Βόλο; «Τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόσκληση για 'τσιμπούσι' θηρευτών»

Τόνοι από νεκρά ψάρια, ανησυχία για τη δημόσια υγεία, ευθύνες «μπαλάκι», ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή και «καμπανάκι» για τους κολυμβητές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024