Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει η κυβέρνηση: Διαψεύδονται όσοι μιλούσαν για ακρίβεια Μητσοτάκη – Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Επιμένει η κυβέρνηση: Διαψεύδονται όσοι μιλούσαν για ακρίβεια Μητσοτάκη – Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται το αφήγημα ΝΔ για την «εισαγόμενη» ακρίβεια - Για μειώσεις τιμών και αυξήσεις μισθών, μιλάει ο Π. Μαρινάκης - Πρωθυπουργός της «εικονικής πραγματικότητας», απαντούν τα κόμματα

Συνεχίζεται το κυβερνητικό αφήγημα για την εισαγόμενη ακρίβεια, με τον Παύλο Μαρινάκη να υποστηρίζει πως «διαψεύδονται από τα στοιχεία όσοι έλεγαν ότι είναι ακρίβεια Μητσοτάκη».

Και ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο 30% στον πληθωρισμό τροφίμων, δηλαδή οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30%, εξήγησε ότι «όπως φαίνεται από τα στοιχεία, και στο γενικό πληθωρισμό και στον πληθωρισμό τροφίμων, είμαστε λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», για να τονίσει πως «αυτό δεν είναι επιτυχία, σας προλαβαίνω. Όχι! Αλλά είναι βαθύτατος λαϊκισμός όταν εκπροσωπείς ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, να λες ότι ένα πρόβλημα το οποίο είναι ευρύτερο, είναι ένα πρόβλημα που το δημιούργησε μία κυβέρνηση».

Για «φαιδρή προπαγάνδα» της κυβέρνησης, μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Πρωθυπουργό της «εικονικής πραγματικότηρας» αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως για αυτό, «ούτε ανέβασε τις τιμές η κυβέρνηση, ούτε προφανώς θα τις ρίξει», προσθέτοντας πως «αν αρχίσουμε, όπως έχουμε τώρα, για τρεις συνεχόμενους μήνες μειώσεις, είναι προϊόν μόνο της κυβερνητικής πολιτικής».

Μάλιστα, τόνισε ότι απέναντι στην ακρίβεια, η κυβέρνηση επιπλέον αυξάνει τα εισοδήματα και δημιουργεί θέσεις εργασίας. «Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας αυξήθηκε και ο μέσος μισθός. Γιατί αυξήθηκε; Γιατί έτσι πλέον οι εργαζόμενοι, σε μια χώρα που έχει ανεργία κάτω από 12% πλέον και με τα χθεσινά στοιχεία, διαπραγματεύονται μια καλύτερη αμοιβή. Και βέβαια, πρόστιμα, έλεγχος στην αγορά. Έχουν μπει πρόστιμα, που δεν είχαν μπει για ολόκληρες δεκαετίες για να συγκρατηθούν οι τιμές. Στα σχολικά είδη επιτέλους βλέπουμε μειώσεις», όπως είπε.

Επισήμανε επ’ αυτού, μάλιστα, ότι «ο ΙΕΛΚΑ λέει πως για 3 συνεχόμενους μήνες έχουμε μειώσεις μεσοσταθμικά. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε σε πτωτική πορεία για τις τιμές και σε ανοδική πορεία για τα εισοδήματα», προσέθεσε σημειώνοντας πως «έχουμε δώσει μια ιερή δέσμευση για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και θα την τηρήσουμε»…

ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει η κυβέρνηση την φαιδρή προπαγάνδα

«Την ώρα που ο κόσμος αναζητά λύσεις σε προβλήματα που είτε δημιουργεί είτε δεν επιλύει είτε  τα οξύνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης δίνει ‘διαλέξεις’ στα κανάλια περί απολογισμού, λογοδοσίας, προγραμματισμού ενόψει της ΔΕΘ», σχολιάζει δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μίλησε για τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματικών στα τεμήρια, η Κουμουνδούρου τονίζει πως «οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιδρούν στα τεκμήρια επειδή δεν είναι ενημερωμένοι, μας είπε ο κ. Μαρινάκης», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «μια χαρά ενημερωμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει και τους καλεί να πληρώσουν υπέρογκο φόρο εξαιτίας του τεκμαρτού εισοδήματος, θεωρώντας τους φοροφυγάδες«.

«Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που δηλώνει ότι δεν έχει ιδέα τι έγινε στον Παγασητικό κόλπο και παραμένει απλός θεατής στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα των τελευταίων ετών, το οποίο πλήττει ανεπανόρθωτα και την οικονομική και την κοινωνική ζωή στην περιοχή«, σημειώνει.

Όσο για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να «σταματήσει την ‘καραμέλα’ ότι είναι εισαγόμενη και δεν ευθύνεται. Ας αφήσει η κυβέρνηση την φαιδρή προπαγάνδα ότι τα πράγματα είναι καλύτερα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και ας πάρει μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, όπως ζητά και έχει ανάγκη η κοινωνία».​

ΠΑΣΟΚ: Πρωθυπουργός «εικονικής πραγματικότητας»

Την αύξηση του πληθωρισμού τον Αύγουστο σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «οι συντηρητικές πολιτικές της αφήνουν ανεξέλεγκτα τα μονοπώλια και τα καρτέλ».

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 3,1% τον Αύγουστο (από 3% τον Ιούλιο), στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 2,2% (από 2,6%). Παράλληλα, η Ελλάδα καταγράφει τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό, πολύ υψηλότερα από την Ισπανία (2,4%), παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση απέτυχε», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Για να υπογραμμίσει ότι «απεναντίας, αποτυχημένες είναι μόνο οι συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα μονοπώλια και τα καρτέλ, εις βάρος του εισοδήματος των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων».

«Επιπλέον ενημερώνουμε την κυβέρνηση που τόσο ‘αγωνιά’ για την εξέλιξη των τιμών στην Ισπανία, ότι σύμφωνα με σχετικές αναλύσεις στον ισπανικό Τύπο, η κρίση του ελαιόλαδου εκεί φτάνει στο τέλος της», προσθέτει.

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός κ. Μητσοτάκη»

Και υπογραμμίζει πως «ενώ οι μισοί Έλληνες, σύμφωνα µε την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεµπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο, δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν διακοπές το 2024 και ενώ η επίσκεψη στο super market, όπως και το άνοιγμα των λογαριασμών της ενέργειας, γίνεται όλο και πιο επώδυνη εμπειρία για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει την απροθυμία της να παρέμβει αποτελεσματικά για να περιορίσει την ακρίβεια και ειδικά την αισχροκέρδεια, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα που τις συντηρούν».

«Σημειώνεται, δε, ότι ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος συναπτός μήνα ανατιμήσεων, μετά την αύξηση που σημείωσε ο μηνιαίος πληθωρισμός τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Στα μέσα Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν οι ‘τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης’», υπενθυμίζει το ΠΑΣΟΚ, ρωτώντας «τι έχει να πει τώρα, για το γεγονός ότι τον Αύγουστο είχαμε τον 5ο υψηλότερο πληθωρισμό;».

«Μέσα, λοιπόν, σε δύο μέρες καταρρίφθηκε για ακόμη μια φορά το ‘τέλος της ακρίβειας’ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν είναι στραβός ο γιαλός κ. Μητσοτάκη…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Τομέας Οικονομικών της Χαριλάου Τρικούπη.

Only in

Η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης» – Το μήνυμα Ερντογάν για την νίκη επί των «δυνάμεων κατοχής»

Η 30η Αυγούστου, Ημέρα της Νίκης για την Τουρκία, θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη επί των ελληνικών δυνάμεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024