ΠΑΣΟΚ για Παγασητικό: Περιμένοντας τη σωτηρία – Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της κυβέρνησης στις καταστροφές;
«Η ευθύνη είναι καθαρά πολιτική! Και αφορά στις επιλογές της κυβέρνησης για προτεραιοποίηση ή μη μέτρων και δράσεων στην πληγείσα περιοχή της Θεσσαλίας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ
«Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της κυβέρνησης στις καταστροφές», διερωτάται ο Τομέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για την τεράστια καταστροφή με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.
Τονίζει πως «δεν μπορεί να βρεθεί πάλι άλλοθι στην κλιματική κρίση και στην ατομική ευθύνη, για τη βιβλικών διαστάσεων καταστροφή στη Θεσσαλία, 11 μήνες μετά την καταστροφή από τον Daniel!».
Και σημειώνει πως «η ευθύνη είναι καθαρά πολιτική! Και αφορά στις επιλογές της κυβέρνησης για προτεραιοποίηση ή μη μέτρων και δράσεων στην πληγείσα περιοχή της Θεσσαλίας».
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι τα νεκρά ψάρια αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την οικονομία και την κοινωνία, ενώ προσθέτει πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, «όχι κολύμπι (τουρισμός), όχι αλιεία και άγνωστο για πόσο».
«Εγκλωβισμένοι οι πολίτες στις τοξικές συνθήκες της αυτοδιοίκησης»
«Πρέπει η περισυλλογή και η καύση (για να μην κινδυνεύσει ο υδροφόρος ορίζοντας και τα εδάφη από την ταφή) να γίνουν άμεσα! Και αυτό πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της κεντρικής κυβέρνησης και να συνδράμει ως κατεπείγουσα ανάγκη με μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και πόρους», υπογραμμίζει.
Όπως αναφέρει, «οι πολίτες δε, βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ ενός θυροφράγματος που παρέμεινε ανοιχτό, ενός Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, που η κυβέρνηση με το ΦΕΚ 63Α/01-05-2024 ίδρυσε, ενός ολλανδικού σχεδίου ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, που έμεινε στη μετάφραση, αλλά και των τοξικών συνθηκών που επικρατούν στην αυτοδιοίκηση της περιοχής».
«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή, πέρσι μετά τις πλημμύρες, μίλησε για ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της περιοχής και με συγκεκριμένους όρους, τρόπο και εμπλεκόμενους φορείς. Για μια αναθεώρηση του παραγωγικού μοντέλου της υπαίθρου, συνειδητοποιώντας ότι η σημερινή άσκηση των οικονομικών δραστηριοτήτων δεν είναι μόνο επικίνδυνη αλλά και αδιέξοδη. Για μια ύπαιθρο ισχυρή, ανθεκτική, ευημερούσα και διασυνδεδεμένη», τονίζει ο Τομέας Περιβάλλοντος της Χαριλάου Τρικούπη.
Και ζητά από την κυβέρνηση να βρει επιτέλους τον ρόλο της. Όποιος κι αν είναι αυτός (συντονιστής, ελεγκτής, νομοθέτης, χρηματοδότης), αλλά όχι ο ‘από μηχανής θεός’», σημειώνει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: «Περιμένουμε την απάντησή σας με έργα!».
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη
- Ο Δημήτρης Τζιόβας αναλύει τη σχέση ιστορίας και μυθιστοριογραφίας
- Τα ζώδια σήμερα: Τι ωραία, τι καλά