Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι διεκδικητές της Χαριλάου Τρικούπη – Τακτικές και στρατηγικές εν όψει Οκτωβρίου

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι διεκδικητές της Χαριλάου Τρικούπη – Τακτικές και στρατηγικές εν όψει Οκτωβρίου

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας οι επικρατέστεροι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας αποτελούν, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, τους τέσσερις υποψηφίους που θα κονταροχτυπηθούν για την είσοδό τους στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με σκοπό τη διεκδίκηση της προεδρίας της Χαριλάου Τρικούπη.

Από την πλευρά τους, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Γιάννης Κανελλάκης καταγράφονται με μικρότερα ποσοστά, που, εκτιμάται, ωστόσο, ότι θα αποτελέσουν παράγοντα στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ανάλογα αν και πού θα επιλέξουν να δώσουν τη στήριξή τους, σε περίπτωση πάντα που επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Ανδρουλάκης: Με πλεονέκτημα την προεδρία και «τις νίκες των 2,5 ετών»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών -έχοντας το πλεονέκτημα της προεδρίας των τελευταίων 2,5 ετών- επιχειρεί να προβάλλει τις νίκες που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αυτό το διάστημα, βάλλοντας ταυτοχρόνως -χωρίς να ονοματίζει- κατά των εσωκομματικών διεκδικητών του.

«Το ΠΑΣΟΚ σε δυόμισι χρόνια πέτυχε αυτά που δεν είχε πετύχει τα προηγούμενα δέκα. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα υποτιμήσουν στον βωμό της φιλοδοξίας τους», ανέφερε  τις προηγούμενες μέρες.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν μάγοι» στην πολιτική, φέρνοντας το παράδειγμα του Στέφανου Κασσελάκη, σε αποστροφές που ξεκάθαρα στοχεύουν τον Χάρη Δούκα.

«Γιατί μάγους που υποστήριζαν ότι θα τους έκαναν ξανά κυβέρνηση έβγαλαν πέρυσι τέτοια εποχή και στον ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν στο 15% με όλα τα media να τους παίζουν μέρα – νύχτα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εκτιμά, ότι με το ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες εκλογές, το κόμμα θα συνεχίσει την προσπάθεια και «ο κόσμος της κεντροαριστεράς αλλά και όσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία θα καταλάβουν ότι ένα κόμμα που ανεβαίνει κόντρα στο σύστημα, κάτι καλό έχει να προσφέρει».

Προβάλλει, επίσης, τα αυξημένα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια, όντας και ο ίδιος ένας πολιτικός που γνωρίζει και δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν.

Γερουλάνος: Ήπια ρητορική και «σχέδιο για τη χώρα»

Ο Παύλος Γερουλάνος επιχειρεί με ήπια ρητορική και ύφος να προσελκύσει την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θέτοντας, ωστόσο, ζητήματα λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού.

Κατέθεσε το δικό του σχέδιο για τη χώρα, την Αναγέννηση, θέλοντας να επιδείξει ηγετικό προφίλ αλλά και οργανωτικό τρόπο λειτουργίας.

«Έχω σχέδιο για τη χώρα και το κατέθεσα πριν από 7 χρόνια», είπε στα «Παραπολιτικά» ο Παύλος Γερουλάνος σε δημοσιογραφικό σχόλιο για έλλειψη προγραμματικών θέσεων από τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

«Βρίσκω ανενημέρωτους αυτούς που το λένε και πραγματικά με θυμώνει, διότι μπαίνει μέσα σε ένα πλαίσιο του όλοι ίδιοι είναι», επισήμανε.

«Λέγεται Αναγέννηση, το επικαιροποίησα πριν από 3 χρόνια. Είναι ένα σχέδιο για τις διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά. Αυτού του είδους η ισοπέδωση της πολιτικής είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Εγώ έχω καταθέσει ένα σχέδιο. Είναι ένα σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία», σημείωσε καταληκτικά.

Όσον αφορά την Κεντροαριστερά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπογραμμίζει πως «αν θέλουμε να μιλήσουμε για έναν πόλο που θα κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να κοιτάξει ο καθένας το «σπίτι» του, να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές. Πάρα πολύς κόσμος βλέπει τον κ. Μητσοτάκη να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του και ψάχνει εναλλακτικές λύσεις».

Διαμαντοπούλου: Με την «κυβερνησιμότητα» για προίκα

Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της προβάλλει τη μεγάλη κυβερνητική εμπειρία, ως υπουργός ή μέλος κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως σε θέσεις που κατείχε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Αποτελεί τη σαφώς πιο μεταρρυθμιστική υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και με το βαρύτερο βιογραφικό. Μιλά για τη «μεγάλη και κυβερνώσα προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα που χρειάζεται να έχουμε ξανά, το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση για κυβερνητικές συνεργασίες, συμμαχίες και συνασπισμούς υπό τις συνθήκες και τους όρους ενός «μικρού, αποδυναμωμένου και συμπληρωματικού ΠΑΣΟΚ», εκτιμώντας ότι αποτελεί ατζέντα, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης της ίδιας της πολιτικής ύπαρξης και προοπτικής του κόμματος.

Στοχεύει σε κοινό που έχει απομακρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια, άλλωστε και η ίδια ήταν εκτός πολιτικής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ίδια εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που έφυγαν το 2015 για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως και το 2019 για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δούκας: Με τον αέρα της νίκης στην Αθήνα και της σύγκλησης δυνάμεων

Ο Χάρης Δούκας κινεί την προεκλογική του καμπάνια γύρω από τη νίκη στον δήμο Αθηναίων επί του υποψηφίου της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη. Παράλληλα περιοδεύει από τη γνωστοποίηση των προθέσεων διεκδίκησης της ηγεσίας σε πλήθος πόλεων.

Όπως ανέφερε σε βίντεο της υποψηφιότητάς του, «τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε το πρώτο βήµα, για να δώσουµε ξανά στο ΠΑΣΟΚ αυτόνοµη και πλειοψηφική, νέα ορµή», ενώ καταληκτικά επισήμανε ότι «τώρα ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης».

Θέτει στην ατζέντα περιβαλλοντικά ζητήματα, στην αποκέντρωση και την πολιτική προστασία, που επαφίεντο στο γνωστικό αντικείμενό του, όπως και την επόμενη μέρα της κεντροαριστεράς.

Μιλώντας στο dnews το προηγούμενο διάστημα τόνισε πως «θέλουμε όλους τους πολίτες που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Καλούμε όσους έκαναν διαφορετικές επιλογές, όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, να επιστρέψουν σπίτι τους. Για το μεγάλο πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία».

Τόνισε επίσης ότι έθεσε υποψηφιότητα γιατί η παράταξη δεν μπορεί να περιμένει, να αρκείται σε κάθε εκλογή σε μικρά βήματα, «που πολλές φορές είναι τόσο μικρά που μοιάζουν με στασιμότητα». «Δεν μπορεί όταν η φθορά της ΝΔ διευρύνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, εμείς να είμαστε ικανοποιημένοι με το 12-13%», κατέληξε.

Η νίκη στον δήμο Αθηναίων του Χάρη Δούκα, με την ευρύτερη σύγκληση δυνάμεων, αποτελεί το χαρτί του απέναντι στους υποψηφίους, με σκοπό τη -γρήγορη- επιστροφή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε μεγάλα ποσοστά.

Only in

Πώς ανατίναξαν το υπό ελληνική σημαία SOUNION οι Χούθι - Το βίντεο ντοκουμέντο

Οι Χούθι έχουν δώσει στη δημοσιότητα δύο βίντεο από την επίθεσή τους στο ελληνόκτητο πλοίο SOUNION

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024