Ο Παναθηναϊκός έμαθε τις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο League Phase του Europa Conference League, με την αναμέτρηση με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ να ξεχωρίζει.

Ο Γιάννης Κώτσιρας σχολίασε το πως βίωσε την πρόκριση απέναντι στη Λανς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ αλλά και την κλήρωση της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην Cosmote TV:

Πώς ζήσατε όλη αυτή την διαδικασία χτες; Πώς το σκέφτεστε ότι συνέβη;

«Ήταν όμορφη και ξεχωριστή βραδιά για εμάς. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν άλλο ενδιαφέρον. Ξέραμε ότι με την διαφορά στο ένα γκολ θα έχουμε τις ευκαιρίες μας. Πήγε ιδανικά η χτεσινή αναμέτρηση, βοήθησε πολύ ο Ντραγκόφσκι με την απόκρουση στο πέναλτι. Όλα έγιναν έτσι ώστε να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στο σταφ, σε όλη την ομάδα. Είχε ανάγκη η ομάδα την πρόκριση, να συνεχίσει να έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό που μπήκαμε στην League Phase. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε, θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο και αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Με το νέο σύστημα θα μπείτε πιο αργά στην διοργάνωση και ξέρουμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε. Πώς βλέπεις σε μια πρώτη ματιά την κλήρωση;

«Αρχικά θεωρώ ότι όλες οι ομάδες που μετέχουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι πολύ καλές. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί. Μακάρι να έχουμε μακρά πορεία στην διοργάνωση. Ένα-ένα τα παιχνίδια. Το ότι αργούμε να ξεκινήσουμε ίσως είναι πλεονέκτημα για εμάς, να μπορέσουμε να δουλέψουμε μέχρι τότε και να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται γιατί το επίπεδο στην Ευρώπη είναι διαφορετικό».

Η περσινή εμπειρία σας έχει κάνει να είστε πιο υποψιασμένοι για το τι θα συναντήσετε;

«Ασφαλώς! είναι πολύ σημαντικές οι εμπειρίες από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σίγουρα μάθαμε πολλά πράγματα, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο τέλος μπορεί να χρειάζεσαι 3 βαθμούς και να τους έχεις χάσει από δική σου αφέλεια».

Για το νέο φορμάτ:

«Για εμάς είναι πρωτόγνωρο, όπως και για όλους τους ποδοσφαιριστές. Για μένα είναι ενδιαφέρον, θέλω να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και οι αγώνες. Μακάρι να έχει ακόμα περισσότερο σασπένς και να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην χρονιά με αυτό το νέο σύστημα».

Πώς έχεις βιώσει την προσαρμογή των νέων παικτών, πώς είναι το κλίμα της ομάδας;

«Έχουν έρθει καινούρια παιδιά, οι περισσότεροι ήδη έχουν προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό, φάνηκε και χτες που κατάφεραν να σκοράρουν οι δύο καινούριοι. Θα έχουμε και με την διακοπή των Εθνικών ευκαιρία να δουλέψουμε αρκετά πράγματα και να προσαρμοστούν ακόμα περισσότερο. Είναι παίκτες με ποιότητα, ελπίζω να μπορέσουν κι αυτοί να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν».

Για το αν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην γεμάτη Λεωφόρο και το γεμάτο ΟΑΚΑ:

«Η δική μου εμπειρία και χτες που αγωνίστηκα αλλά και πέρσι με την Μπράγκα είναι πως είναι άλλη αίσθηση. Δεν συγκρίνεται με άλλο γήπεδο. Και στην Λεωφόρο υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα, αλλά είναι τέτοια η χωρητικότητα που δεν μπορεί να έρθει τόσος κόσμος. Η αίσθηση που έχω από το χτεσινό παιχνίδι είναι πως αυτή είναι η καλύτερα ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργηθεί στην Αθήνα».