Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ό,τι πληρώνεις (συνήθως) παίρνεις

Ό,τι πληρώνεις (συνήθως) παίρνεις

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λανς έχει πολλαπλά οφέλη για τον σύλλογο

Σαφέστατα και βάση αντιπάλου, αλλά και συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί, η πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα όπως η Λανς, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Υποδειγματικά τελειώματα μπροστά στην εστία της Λανς

Και για ένα σύλλογο με ιστορία στην Ευρώπη και καλές προκρίσεις, δεν παύει και η συγκεκριμένη να μπαίνει στο κάδρο και να αναφέρεται ως μια από τις πιο ξεχωριστές.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός οφείλει να χτίσει πάνω σε αυτήν την πρόκριση όχι τόσο (και μόνο) στο ευρωπαϊκό του προφίλ και πρόγραμμα αλλά γενικότερα σε μια χρονιά που η κατάκτηση του πρωταθλήματος φαντάζει μονόδρομος για το τριφύλλι προκειμένου να μπει δίπλα στη σεζόν η λέξη «Επιτυχημένη».

Κακά τα ψέματα, για μια ομάδα με την ιστορία του Παναθηναϊκού 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα δεν είναι απλά πολλά αλλά… αιώνας ολόκληρος.

Και η σεζόν είχε αρχίσει με το… αριστερό ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου κάθε γκέλα – σε συνδυασμό με τα χρόνια απουσίας από την κορυφή και τον τίτλο – μετράει διπλά στον κόσμο και η εσωστρέφεια λογικά μεγαλώνει.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πανηγυρίζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Κέρδισαν και ηρεμία

Οι Πράσινοι εκτός από χρόνο (και χρήμα από την είσοδο στους ομίλους του Conference League) κέρδισαν και ηρεμία ιδιαίτερα εάν πάνε στη διακοπή με μια ακόμα νίκη στην ιστορική τους έδρα κόντρα στη γηπεδούχο (!) Καλλιθέα.

Όμως η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κυρίως και ιδιαίτερα οι φάσεις των καθοριστικών – όπως εξελίχθηκε ο αγώνας – γκολ για την πρόκριση έδειξε και πάλι έναν άγραφο νόμο όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και της ζωής γενικότερα ο οποίος λέει πως: «Ότι πληρώνεις παίρνεις».

Τα τελειώματα στις φάσεις των γκολ, τόσο του (ανέτοιμου ακόμα και λογικό) Πελίστρι όσο και του Τετέ είναι υποδειγματικά σε ένα βράδυ που ο Παναθηναϊκός μέχρι την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Ιωαννίδη είχε 2/2 γκολ στις δύο πολύ καλές φάσεις που δημιούργησε όταν η Λάνς για παράδειγμα είχε τουλάχιστον 0/4 και ενώ έψαχνε ένα γκολ από το πρώτο λεπτό.

Κοντά στα 13.000.000 ευρώ έβγαλε από την τσέπη του ο Γιάννης Αλαφούζος για αυτό το δίδυμο καλών παικτών που ήδη έκαναν ένα μέρος της απόσβεσης των συμβολαίων του.

Επίσης γνωρίζοντας ότι το ΟΑΚΑ (έχει επισημανθεί αρκετές φορές) για να θυμίζει πραγματικό έδρα πρέπει να έχει πάνω από 35.000-40.000 θεατές έβαλε γενική είσοδο 10 ευρώ και επιστράτευσε μέχρι και δωρεάν μετακίνηση από την περιφέρεια για χιλιάδες άτομα και πράγματι ο Παναθηναϊκός είχε το βράδυ της Πέμπτης, έδρα από τα παλιά καλά χρόνια του ΟΑΚΑ.

Πλέον το στάδιο του Αμαρουσίου θα επισκεφτούν μίνιμουμ άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες στη συνέχεια της διοργάνωσης και παράλληλα οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα κυκλώνουν τον βασικό τους εφετινό στόχο (χωρίς δεύτερη κουβέντα) που είναι το πρωτάθλημα.

Ακόμα υπάρχει – πολύς – δρόμος αλλά η νίκη πρόκριση επί της Λανς, επαναλαμβάνουμε μιας πολύ καλής ομάδας από καλό πρωτάθλημα, μπορεί να αποτελέσει το γύρισμα του διακόπτη καθώς το καλό υλικό υπάρχει (και θα ενισχυθεί και άλλο όπως φαίνεται).

Only in

Η καλή (και η κακή) μέρα από το πρωί φαίνεται

Ξύπνησες στραβά άλλο ένα πρωί; Να τι μπορεί να φταίει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024