Το πρώτο όχημα μιας αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, στόχευσε με πύραυλο το Ισραήλ σκοτώνοντας πέντε άτομα.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον που οργάνωσε την αυτοκινητοπομπή, η American Near East Refugee Aid, γνωστή ως Anera, το περιέγραψε ως «σοκαριστικό περιστατικό» σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή και ανέφερε ότι οι νεκροί ανήκαν σε τοπική εταιρεία μεταφορών. Ακόμα ανέφερε ότι ζητά επειγόντως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρέχουν αναγκαία βοήθεια στη Γάζα έχουν επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου

Η αυτοκινητοπομπή παρέδιδε ιατρικές προμήθειες και καύσιμα σε ένα νοσοκομείο που διοικείται από τα Εμιράτα στη Ράφα, ανέφερε στη δήλωσή της προς την Washington Post η διευθύντρια της οργάνωσης για την Παλαιστίνη Sandra Rasheed και η διαδρομή της ήταν γνωστή στον ισραηλινό στρατό.

«Στο κομβόι βρισκόταν και ένας υπάλληλος της Anera, ο οποίος ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα», πρόσθεσε η ίδια.

Στοχεύαμε μαχητές είπε το Ισραήλ

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι το επικεφαλής όχημα είχε καταληφθεί από μαχητές και με το να τους εξοντώσουν προστάτευσαν την αυτοκινητοπομπή με τη βοήθεια που συνέχισε τη διαδρομή της.

Το θανατηφόρο χτύπημα στη νότια Γάζα την Πέμπτη έρχεται λίγες ημέρες μετά τα πυρά που δέχθηκε φορτηγό του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ στη Γάζα.

Οι ανθρωπιστικές ομάδες που παρέχουν απεγνωσμένα αναγκαία βοήθεια στη Γάζα έχουν επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 280 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο.