Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε παρομοίασε την αποτυχία του κόσμου να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους από τις ισραηλινές θηριωδίες με προηγούμενες αποτυχίες στην προστασία των θυμάτων κατά τη διάρκεια των γενοκτονιών στη Ρουάντα και τη Βοσνία.

Τουλάχιστον 40.602 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Φραντσέσκα Αλμπανέζε δήλωσε ότι η βία κατά των Παλαιστινίων «όπως ήταν αναμενόμενο» κλιμακώνεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου 637 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων 151 παιδιά – έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους εποίκους από τον Οκτώβριο.

«Βαθιά ανησυχητική»

Η Αλμπανέζε χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητική» τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ ότι η κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο με τη Γάζα – όπου περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε 11 μήνες πολέμου που διεξάγουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

«Είμαστε τυφλοί στην επανάληψη της ιστορίας;» διερωτάται η Αλμπανέζε.

«Η αποτυχία του κόσμου να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους απηχεί τις αποτυχίες του με τους Βόσνιους και τους Τούτσι, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν μετά το Ολοκαύτωμα για την αποτροπή τέτοιων φρικαλεοτήτων», δήλωσε.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα θάβονται συνολικά, ένα προς ένα».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Χ: