Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Αεροσκάφος ταλαντεύεται εν μέσω του τυφώνα Σανσάν και αδυνατεί να προσγειωθεί (βίντεο)

Ιαπωνία: Αεροσκάφος ταλαντεύεται εν μέσω του τυφώνα Σανσάν και αδυνατεί να προσγειωθεί (βίντεο)

Το Boeing 737 που εκτελούσε την πτήση 1408 από τη Νότια Κορέα εν μέσω του τυφώνα Σανσάν κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια σε άλλο διάδρομο λίγα λεπτά αργότερα

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα από βίντεο που καταγράφει αεροσκάφος της Jeju Air να παλεύει με τους ισχυρούς ανέμους του τυφώνα Σανσάν κατά τη διάρκεια ματαιωμένης προσγείωσης στη Φουκουόκα, στην Ιαπωνία.

Το Boeing 737 που εκτελούσε την πτήση 1408 από τη Νότια Κορέα κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια σε άλλο διάδρομο λίγα λεπτά αργότερα.

Το αεροπλάνο φαίνεται να ταλαντεύεται στον αέρα λόγω των ισχυρών ανέμων που προκάλεσε ο τυφώνας, με τους επιβάτες να ζουν τον απόλυτο τρόμο.

Ο τυφώνας Σανσάν προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ.

Ο πιλότος κατάφερε τελικά να προσγειώσει το Boeing με ασφάλεια παρά τις ισχυρές ριπές του ανέμου

Ριπές 126 χιλιομέτρων την ώρα

Ο τυφώνας Σανσάν είναι από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει το αρχιπέλαγος τις τελευταίες δεκαετίες. Αν και έχασε μέρος της ισχύος του, εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους με ριπές που φτάνουν τα 126 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αρχικές ριπές έφταναν να 252 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση μέγιστου συναγερμού λόγω του κινδύνου για πλημμύρες, ψηλά κύματα και κατολισθήσεις σε διάφορους νομούς. Συνέστησαν σε πάνω από πέντε εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η πόλη Νινόμιγια, στον νομό Καναγκάουα (νοτιοδυτικά από το Τόκιο), κάλεσε τους πολίτες να λάβουν «άμεσα μέτρα» για την ασφάλειά τους, ιδίως να μεταφερθούν σε ψηλότερους ορόφους των κτιρίων όπου διαμένουν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υπερχειλίσει ποταμός στην περιοχή.

Διακοπές στις συγκοινωνίες

Στη λουτρόπολη Μπέπου, διάσημη για τις θερμές πηγές της, ο τυφώνας εμπόδισε τους τουρίστες να επισκεφθούν αξιοθέατα και ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν τις πηγές, ζωολογικούς κήπους, ακόμα και μικρά εμπορικά καταστήματα που κανονικά λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως.

Τη νύχτα, πολλοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν εν μέρει ή τελείως σε διάφορες περιοχές, σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο. Πολλά δρομολόγια που κάνουν υπερταχείες Σινκάνσεν ανεστάλησαν στην Κιούσου, ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια από το Τόκιο στην Οσάκα. Οι διαχειρίστριες εταιρείες των ιαπωνικών σιδηροδρόμων έχουν προειδοποιήσει πως μπορεί να υπάρξουν προβλήματα και αλλού.

Οι Japan Airlines και ANA ήδη είχαν ανακοινώσει την ακύρωση 600 και πλέον πτήσεων σήμερα, έπειτα από παρόμοιο αριθμό χθες. Οι ακυρώσεις έπληξαν σχεδόν 50.000 επιβάτες.

Από τη 15η ως τη 17η Αυγούστου, άλλος τυφώνας, ο Αμπίλ, προκάλεσε ακύρωση εκατοντάδων δρομολογίων τρένων, καθώς και 650 και πλέον πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, χωρίς πάντως να προκαλέσει τραυματισμούς ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι τυφώνες στην περιοχή σχηματίζονται πλέον πιο κοντά στις ακτές απ’ ό,τι πριν, ισχυροποιούνται ταχύτερα και παραμένουν περισσότερο πάνω από τη γη, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, υπέδειξε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο.

Only in

Πώς ανατίναξαν το υπό ελληνική σημαία SOUNION οι Χούθι - Το βίντεο ντοκουμέντο

Οι Χούθι έχουν δώσει στη δημοσιότητα δύο βίντεο από την επίθεσή τους στο ελληνόκτητο πλοίο SOUNION

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024