Μια 89χρονη Ιταλίδα γιαγιά που χάθηκε στις Άλπεις για τέσσερις ημέρες, κατάφερε τελικά να σωθεί δημιουργώντας τεράστια έκπληξη για τον τρόπο που επιβίωσε στο δάσος.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Giuseppina Bardelli είχε βγει με τον γιο της για να ψάξουν για μανιτάρια σε ένα δάσος γύρω από την Passa della Forcora, ένα ορεινό πέρασμα κοντά στη λίμνη Maggiore.

Η γυναίκα χάθηκε μετά από μια άσχημη πτώση που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει τα πλευρά της.

Είχε εξαφανιστεί στις 21 Αυγούστου, ενώ βρισκόταν στο δάσος και είχε χωριστεί από τον γιο της. Όπως δήλωσε η ίδια κάποια στιγμή αισθάνθηκε ζαλάδα και έπεσε από ύψος 20 μέτρων σε μια ρεματιά, όπου έσπασε τα πλευρά της.

Ο γιος της Sergio ανέφερε την εξαφάνισή της, αλλά τα σωστικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να την βρουν αμέσως. Κατάφεραν να την ανακαλύψουν πέντε ημέρες αργότερα στις 25 Αυγούστου  και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Πώς κατάφερε να επιβιώσει η 88χρονη γιαγιά

Ένας άλλος από τους γιους της, ο Ρομπέρτο, δήλωσε ότι η Giuseppina άκουγε περιστασιακά τους διασώστες που βρίσκονταν κοντά της να την φωνάζουν, αλλά δεν μπορούσε να τραβήξει την προσοχή τους.

Η 88χρονη Giuseppina Bardelli. Πηγή φωτό: Corriere della Serra

Γνωρίζοντας την περιοχή, η 89χρονη κατάφερε να φτιάξει ένα κρεβάτι και ένα κάλυμμα από βλάστηση και να πιει νερό από λακκούβες για να παραμείνει ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας της.

«Έτσι είναι η μητέρα μου είναι  δεν μπορείς να την συγκρατήσεις», δήλωσε ο Ρομπέρτο στην Corriere della Serra.

«Πέρασε πολλά χρόνια από τη ζωή της, ιδίως όταν ήταν νέα, στα βουνά και είναι φτιαγμένη γι’ αυτό».

Είπε επίσης ότι η Giuseppina είχε προσεγγιστεί από μια αλεπού αρκετές φορές κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών που αγνοούνταν, και υποστήριξε ότι «είχαν σχεδόν γίνει φίλοι».

Ο Ρομπέρτο είπε ότι η μητέρα του είχε πει στην αλεπού «μην μου κάνεις τίποτα» και το ζώο φάνηκε πρόθυμο να ακούσει.

Γιατί χρειάστηκε χρόνος για να την βρουν

Μετά από πέντε ημέρες στις Άλπεις και τέσσερις ημέρες προσπαθειών αναζήτησης, η υπηρεσία πυρόσβεσης και διάσωσης Vigili del Fuoco ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τα καλά νέα στις 25 Αυγούστου ότι ο 89χρονος είχε βρεθεί.

Έγραψαν στο Χ: «Μετά από 4 ημέρες αναζήτησης, η 89χρονη γυναίκα που αγνοούνταν από τις 21 Αυγούστου στην περιοχή Passo della Forcora, στην περιοχή Maccagno con Pino και Veddasca, βρέθηκε ζωντανή από μια μικτή ομάδα διάσωσης, συμπεριλαμβανομένης της Vigili del Fuoco».

Σύμφωνα με τη Metro, ο πυροσβέστης Silvio Rizzelli συντόνισε την έρευνα και εξήγησε γιατί χρειάστηκε χρόνος για να την βρουν.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ήταν κρυμμένη σε μια βαθιά ρεματιά, γεμάτη ψηλή βλάστηση. Δεν μπορούσε να μας δει και δεν μπορούσαμε να τη δούμε.

Η ανακάλυψη ήρθε το πρωί της Κυριακής, καθώς οι διασώστες σκέφτονταν να εγκαταλείψουν την έρευνα.

«Αφού την βρήκαν, οι άντρες μου ανέφεραν ότι η κα Bardelli ήταν κουρασμένη αλλά απόλυτα διαυγής. Ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ένα άτομο της ηλικίας της μπορούσε να επιβιώσει κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Τώρα αναρρώνει στο νοσοκομείο.