Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής – Πάνω από 53.000 οι κεραυνοί

Κακοκαιρία: Σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής – Πάνω από 53.000 οι κεραυνοί

Τα στοιχεία που κατέγραψε το meteo για την κακοκαιρία

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας ενώ έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα με την κακοκαιρία να υποχωρεί από αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo οι περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη σημερινή κακοκαιρία ήταν οι Σποράδες, η Εύβοια και η Πελοπόννησος ενώ οι περισσότεροι κεραυνοί καταγράφηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Στην Αλόννησο «άνοιξαν οι ουρανοί»

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/08.

Κεραυνοί

Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα.

Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

Όσον αφορά την καιρό αύριο Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ μετά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Only in

Πώς οι πλούσιες χώρες αποστραγγίζουν τον μόχθο του Παγκόσμιου Νότου

Οι εργαζόμενοι του Παγκόσμιου Νότου προσφέρουν το 90% της εργασίας που συντηρεί την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024