Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών στη Λάρισα παρήγγειλε έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα των αδειών που είχε στα χέρια της η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, η οποία έχει καταδικαστεί στη Χαλκίδα όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη, καθώς και Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη.

Μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις για την εν λόγω ιδιοκτήτρια λούνα παρκ, ο δήμος Λάρισας πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «πάνω από την ασφάλεια των παιδιών, δεν μπορεί να έχει θέση καμία εμπορική συμφωνία».

Τι διαπιστώθηκε

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι στο φάκελο των δικαιολογητικών, το απόσπασμα ποινικού μητρώου που κατατέθηκε ήταν λευκό, ενώ εξετάστηκε και η γνησιότητά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews.gr, λευκό ποινικό μητρώο κατατέθηκε και στη δημοπρασία του Δήμου Αγιάς.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των παιχνιδιών, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς διαπίστωσαν, την περασμένη Τετάρτη, παρέμβαση των υπαλλήλων της εταιρείας στον πίνακα παροχής ρεύματος και ειδικότερα στο διακόπτη του ρελέ διαρροής.

Μετά απ’ αυτό, η δημοτική αρχή του Δήμου Αγιάς αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του λούνα πάρκ για τις εκδηλώσεις του παζαριού της περιοχής.

Πώς πήρε την άδεια

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας πήρε αρχικώς άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη από τον Δήμο Λάρισας, που γίνεται τον Σεπτέμβριο στη Νεάπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβανόταν η προϋπόθεση, οι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν καταδίκη συναφή με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, ο όρος στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τον ίδιο δήμο, ήταν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή φερόταν να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για τον τραυματισμό της 9χρονης στη Χαλκίδα, ενώ φερόταν να έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου, είχε κερδίσει το διαγωνισμό.