Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Σε κρίση η Ελλάδα»

«Σε κρίση η Ελλάδα»

«Πλημμύρες, ξηρασίες και ένας τόνος νεκρών ψαριών: η σοβαρή περιβαλλοντική κρίση που πλήττει την Ελλάδα», αναφέρει και το Infobae σε όλη τη Λατινική Αμερική

Τον γύρο του κόσμου κάνουν και πάλι τα προβλήματα της Ελλάδας. Αυτή τη φορά ήταν του αργεντίνικου πρακτορείου ειδήσεων Infobae να μεταδώσει θέμα για σοβαρή περιβαλλοντική κρίση που πλήττει την χώρα μας, με κύρια φαινόμενα τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και τον μαζικό θάνατο ψαριών.

«Πλημμύρες, ξηρασίες και ένας τόνος νεκρών ψαριών: η σοβαρή περιβαλλοντική κρίση που πλήττει την Ελλάδα», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Το άρθρο τονίζει ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή. Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει καταστροφές σε οικισμούς, υποδομές και καλλιέργειες, ενώ οι ξηρασίες έχουν οδηγήσει σε μείωση των υδάτινων πόρων και προβλήματα στην αγροτική παραγωγή.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που αναφέρεται είναι ο θάνατος μιας τεράστιας ποσότητας ψαριών σε διάφορα μέρη της χώρας και ειδικά στο Βόλο. Αυτή η κατάσταση σχετίζεται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές και τη ρύπανση, που έχουν δημιουργήσει ακατάλληλες συνθήκες για την επιβίωση των ψαριών.

Το άρθρο επισημαίνει τις επιπτώσεις αυτών των περιβαλλοντικών κρίσεων στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στον αγροτικό και αλιευτικό τομέα. Οι ζημιές στις καλλιέργειες και η απώλεια της αλιευτικής παραγωγής επηρεάζουν αρνητικά τους τοπικούς πληθυσμούς και οδηγούν σε οικονομικές απώλειες.

Αναφέρεται επίσης στα μέτρα που λαμβάνονται ή πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Περιλαμβάνονται προτάσεις για βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, αυστηρότερους ελέγχους στη ρύπανση, και ενίσχυση των προσπαθειών για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Συνοψίζοντας, το άρθρο του Infobae περιγράφει την τρέχουσα περιβαλλοντική κρίση στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα συνδυασμού φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η ρύπανση έχουν οδηγήσει σε σοβαρές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση δράση και καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Συνολικά, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί εκτενώς στην πρόσφατη περιβαλλοντική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδιαίτερα στο θέμα των μαζικών θανάτων ψαριών στην περιοχή του Βόλου. Αυτή η κατάσταση αποδίδεται σε πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, οι οποίες μετέφεραν ψάρια γλυκού νερού στη θάλασσα, όπου πέθαναν λόγω της αλμυρότητας του νερού. Οι εικόνες από τις ακτές και τα λιμάνια της περιοχής δείχνουν τόνους νεκρών ψαριών, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρά περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Πέρα από την οικολογική ζημιά, υπάρχει έντονη ανησυχία για την τουριστική βιομηχανία, καθώς η μυρωδιά των νεκρών ψαριών και οι εικόνες τους στις παραλίες έχουν αποτρέψει πολλούς τουρίστες από το να επισκεφτούν την περιοχή. Επιπλέον, οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες που συνδέονται με τις αλλαγές στο κλίμα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα, γεγονός που αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

“Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι ζητούν άμεση δράση και καλύτερο σχεδιασμό για την αποτροπή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον, ενώ η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση για τη διαχείριση της κρίσης και την πρόληψη νέων περιβαλλοντικών καταστροφών», καταλήγει το αργεντίνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Only in

Τα μοιραία (πρώτα) λάθη στον Βαρνάβα

Οι τρεις άγνωστοι παράγοντες που οδήγησαν στην πύρινη λαίλαπα - Η «λανθασμένη» εκτίμηση των πυροσβεστών - Γιατί έμεινε «κρυφή» η καταστροφή του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024