Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους σήμερα (31/8) στην ανακρίτρια άλλοι 13 από τους συνολικά 37 συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στις 14 εγκληματικές συμμορίες που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Ληστείες, διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές αλλά και διακίνηση ναρκωτικών ήταν τα πεδία δράσης των συλληφθέντων.

Η δικογραφία που αριθμεί περισσότερες από 20.000 σελίδες, περιλαμβάνει συνολικά 132 άτομα

Σήμερα, οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν 14 άτομα εκ των οποίων οι 13 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ο 14ος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς κατά το διάστημα τέλεσης των πράξεων ήταν ανήλικος.

Άλλοι 19 κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενοι, 6 την περασμένη Πέμπτη και ακόμη 13 χθες, Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Διέπραξαν 553 αξιόποινες πράξεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι στις συμμορίες που δρούσαν σε ομάδες διέπραξαν 553 αξιόποινες πράξεις κατά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2024. Η «λεία» τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2,76 εκατ. ευρώ.

Η δικογραφία που αριθμεί περισσότερες από 20.000 σελίδες, περιλαμβάνει συνολικά 132 άτομα, εκ των οποίων 21 είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

Εικόνες από τις συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ

Για τη εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα αστυνομικές επιχείρησεις τη Δευτέρα 26 Αυγούστου σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Αττικής, Χαλκιδικής και Σαντορίνης, κατά τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά 37 άτομα – μέλη των εγκληματικών οργανώσεων (35 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί), ενώ διακριβώθηκε ότι 21 εκ των δραστών – μελών τυγχάνουν ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας για άλλα αδικήματα.