Για τους περισσότερους από εμάς, που ζούμε σε αυτή τη χώρα και έχουμε τσακωθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας σε μποτιλιάρισμα και ουρά, δύσκολα θα λέγαμε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες με τους πιο φιλικούς ανθρώπους του κόσμου. Ωστόσο η επιστήμη μίλησε και οι έρευνες δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που ίσως είχαμε στο μυαλό μας.

Τουλάχιστον η έρευνα της Remitly. Η εταιρεία, αποφάσισε να ανακαλύψει τις πιο φιλικές και φιλόξενες χώρες του πλανήτη. Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Prolific, επέλεξε 3.000 συμμετέχοντας από 27 χώρες και τους βαθμολόγησε, έχοντας ως βάση ερωτήσεις που βασίζονταν στα 5 μεγάλα τεστ προσωπικότητας. Η κάθε απάντηση είχε σκορ από το 1 έως το 30 και όσο μεγαλύτερη βαθμολογία έπαιρναν οι συμμετέχοντες τόσο πιο φιλικοί θεωρούνταν.

Η πρώτη 5αδα

Μετά την ολοκλήρωση του τεστ, η Ελλάδα κατέλαβε την δεύτερη θέση με βαθμολογία 33.71 στα 40. Την πρωτιά κατέλαβε η Νότια Αφρική, με βαθμολογία 34.63 στα 40. «Οι άνθρωποι στη Νότια Αφρική είναι ζεστοί, φιλόξενοι, κοινωνικοί, βοηθώντας τους τουρίστες και κάνοντάς τους να αισθάνονται άνετα» έγραφε η αναφορά της Remitly.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κροατία με βαθμολογία «φιλικότητας» 3.5, ενώ την πρώτη 5αδα ολοκλήρωσαν το Μεξικό και η Σουηδία.

«Η φιλικότητα και η φιλοξενία είναι ένα πολύ κρίσιμο χαρακτηριστικό στη ζωή, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που μετακομίζουν ή ταξιδεύουν σε μια νέα χώρα όπου μπορεί να αισθάνονται νευρικοί και μόνοι» τόνιζε η αναφορά της Remitly.

* Κεντρική φωτογραφία: Unsplash